CHP, ihlallerin hesabını soracak

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, AKP döneminde insan hakları ihlallerinin sürdüğünü ifade ederek, "İnsan hakları ihlallerinin sona ereceği CHP iktidarı bugün için her zamankinden daha yakın durmaktadır. Önümüzdeki seçimde halkımızın desteği ile yönetimi devralacak olan CHP, tüm insan hakları ihlallerinin de hesabını soracaktır" dedi.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 12:02
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye'nin 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk imzalayan, kabul eden ülkeler arasında yer aldığını, insan haklarına saygının, cumhuriyetin değiştirilemez nitelikleri arasında sayılarak güvenceye alındığını belirten Çetin, "Her fırsatta insan haklarına vurgu yapan AKP döneminde insan hakları ihlalleri artarak sürmektedir" dedi. İnsan hakları ihlallerinin, Avrupa Birliği 2010 İlerleme Raporunda da bir dizi eleştiriye konu edildiğini, özellikle "adil yargılama" konusunda ciddi boyutlarda hak ihlallerinin yaşandığını kaydeden Çetin, "Yapılan yargılamalarda tutukluluk hali bir tedbir olmaktan çıkmış, cezalandırma yöntemine dönüştürülmüştür. Hakim karşısına çıkmadan aylarca, hatta yılları aşan sürelerle tutuklu bulunan insanlar vardır bugün cezaevlerinde" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde en çok mahkum edilen ülkelerden biri olduğuna da dikkat çekerken şunları kaydetti:

"Hak arayan işçilerin, çalışanların üzerine biber gazı, polis copu, basınçlı suyla giden; anayasal haklarını kullanarak protesto gösterisinde bulunmak isteyen öğrencileri İstanbul'a sokmayan, şiddet kullanarak dağıtan, yerlerde sürükleyen, hamile kadının çocuğunu düşürmesine neden olacak kadar şiddeti tırmandıran AKP, ne gariptir ki ileri demokrasi söylemini de bir türlü dilinden düşürmüyor. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük kavramları AKP tarafından içi boşaltılmış, özünden uzaklaştırılmış olarak kullanılır hale gelmiştir."

Çetin, sosyal hak ihlallerinin de hız kesmeden sürdüğünü, düşük ücretle, güvencesiz çalıştırma ile sendikasızlaştırmanın "AKP dönemi çalışma hayatının temel özelliği" olduğunu muştur ifade ederek "İnsan hakları ihlallerinin sona ereceği CHP iktidarı bugün için her zamankinden daha yakın durmaktadır. Önümüzdeki seçimde halkımızın desteği ile yönetimi devralacak olan CHP, tüm insan hakları ihlallerinin de hesabını soracaktır. Bu düşüncelerle tüm yurttaşlarımız için insanlık onuruna yakışır bir hayat diliyor ve İnsan Hakları Gününü içten duygularımla kutluyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler