Devlet Tiyatroları turneye çıkıyor

Devlet Tiyatroları, "Her Yerde Tiyatro" sloganıyla Kasım ayı boyunca, 15 il ve 3 ilçede turneye çıkacak, Konya Devlet Tiyatrosu ise sınırları aşarak Kosova'da tiyatro severlerle buluşacak.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 10:51
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları, yurt içinde ilçelere varan turnelerinin yanı sıra, yurtdışı turneleriyle de “Her yerde Tiyatro” demeye devam ediyor. Devlet Tiyatroları, Kasım ayı boyunca 15 il ve 3 ilçede turneye çıkacak, Konya Devlet Tiyatrosu ise sınırları aşarak Kosova’da tiyatro severlerle buluşacak. Devlet Tiyatroları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımlarından ''Tek Kişilik Şehir'', 6-8 Kasım tarihleri arasında Konya'da, 26–28 Kasım tarihleri arasında da İstanbul'da gösterilecek.

Bunun yanında, ''Pinti Hamit'', 20–22 Kasım tarihleri arasında Gaziantep'te; ''Kanlı Nigar'' 25 ve 26 Kasım'da Rize'de ve 27–29 Kasım tarihleri arasında Trabzon'da; ''Köşebaşı'' ise 28 ve 29 Kasım'da Çorum'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı, ''Dünyanın Eski Zamanlarında'' adlı çocuk oyunu, 18 Kasım'da Adıyaman'ın Kahta ilçesine konuk olacak. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi de 24 Kasımda ''Dünyanın Eski Zamanlarında'' ve ''Ceza Kanunu'' adlı oyunlara ev sahipliği yapacak.

Adana Devlet Tiyatrosu yapımı ''Barış'', 7 Kasım'da, ''Küçük Kara Balık'' adlı çocuk oyunu 14 ve 28 Kasım'da Mersinlilerin karşısına çıkacak. ''Küçük Karabalık'' adlı oyun, 18 Kasım'da da Osmaniye'de minik seyircilerin izlenimine sunulacak.

Turneye çıkacak diğer tiyatroların eserleri ve sahneleneceği tarihler şöyle:
Konya Devlet Tiyatrosu yapımı ''Midas'ın Kulakları'', 11 Kasım'da Uluslararası Eskişehir Festivali'nde, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı ''Delil Yetersizliği'' 13 Kasım'da Muğla ve 21 Kasım'da Manisa'da; Sivas Devlet Tiyatrosu yapımı ''Oyunun Adı Külkedisi'' 17 ve 18 Kasım'da Kayseri'de; Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı ''İki Bavul Dolusu'' adlı çocuk oyunu ile ''İki Efendinin Uşağı'' 24 Kasım'da Bayburt'ta; Van Devlet Tiyatrosu yapımı ''Çılgın Dünya'' 24 Kasım'da Iğdır'da; Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı ''Masallar ve Türküler'' 24 Kasım'da Alanya'da; ''Benim Doktor Oğlum'' 28 ve 29 Kasım'da Denizli'de.

 

Konya Devlet Tiyatrosu Kosova'ya gidiyor

Konya Devlet Tiyatrosu, yurt içi turnelerinin yanı sıra sınırları aşarak yurt dışında da tiyatro severlerle buluşacak. Konya Devlet Tiyatrosu, Güngör Dilmen’in yazdığı, Tamer Levent’in yönettiği “Midas’ın Kulakları” adlı oyunu 11 Kasım’da Uluslararası Eskişehir Festivali’nde sahneleyecek, tiyatro ayrıca Turgut Özakman’ın yazdığı, Murat Atak’ın yönettiği “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyunu da 19, 20, 21 Kasım’da Kosova’da tiyatro severlerle buluşturacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler