Eğitime kar engeli

Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Eğitim de ise yurdun çeşitli bölgelerinde etkili olan kar nedeniyle aksamalar yaşanıyor.

Yayınlanma: 15.12.2010 - 09:09
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Trakya'da 2 ila 4 derece azalacak, Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece olmak üzere güney, iç ve doğu bölgelerimizde 1 ila 3 derece artacak.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli (30-40 km/saat), zamanla Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esecek.
 

 

Eğitime kar engeli

Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı köylerdeki okullarda, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.



Bölgelerde hava

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
Marmara: Çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Ege: Parçalı çok bulutlu, zamanla kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Akdeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların, Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Lodos nedeniyle soba zehirlenmesi tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevreleri yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Artvin dışında bölge yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimler ile Amasya ve Tokat çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane, Bayburt ve Çorum çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, batı kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler