Metal işçileri eylemde

Gebze'de DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu iş yerlerindeki işçiler yürüme eylemi yaptı. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Türk-İş'e bağlı Türk Metal ve Birleşik Metal-İş arasında sürdürülen görüşmelerde tarafların anlaşmaya varamaması nedeniyle bu eylemin yapıldığı ifade edildi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk-İş'e bağlı Türk Metal ve Birleşik Metal-İş arasında sürdürülen görüşmelerde tarafların anlaşmaya varamaması sonucu uyuşmazlık tutanağı hazırlanmasının ardından, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 10 firmada çalışan yaklaşık 3 bin işçi, servislerinden iş yerine birkaç kilometre mesafede inerek yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Erdoğan Özer, geçen pazartesi ara bulucu tespit toplantısı yapıldığını ve bir arabulucu belirlendiğini söyledi. Özer, bir ay süreceği tahmin edilen ara buluculuk döneminde eylemlerinin şekil değiştireceğini ifade etti.

Dünya genelinde yaşanan, Türkiye'de de hissedilen küresel ekonomik krizden çıkışın tek yolunun üretimden geçtiğini savunan Erdoğan Özer, ''Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Ancak bu bağın üreticileri olarak üretenlere kapı kapanıyorsa açmayı biliyoruz. Bu krizden çıkmanın yolu üretim ama işveren taleplerinden caymaz ve taleplerimiz yerine getirilmezse üretimden gelen gücümüzü kullanmayı da biliriz'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından işçiler, iş yerlerine girerek eylemi sona erdirdi.

Sendika üyeleri, geçen hafta cuma günü de aynı eylemi yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler