Kongo'daki çatışmalar sürüyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) isyancı Tutsilerle ordunun çatıştığı bildirildi. DKC ve BM yetkilileri, doğudaki Kuzey Kivu eyaletinin başkenti Goma'nın 7 kilometre uzağındaki Kibati mülteci kampı yakınlarında havan mermilerinin de kullanıldığı çatışmalar olduğunu belirtti. Ordunun Kuzey Kivu'daki güçlerinin komutanı General Vainqueur Mayala da çatışma olduğunu doğruladı.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 11:55
Abone Ol google-news

BM, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) ordusuyla isyancı Tutsiler arasındaki çatışmalarda Angola askerlerinin DKC ordusuna destek verdiğini bildirdi.

DKC'deki BM yetkilileri, Kuzey Kivu eyaletinin başkenti Goma yakınlarındaki çatışmalara, 4 gün önce ülkeye gelen Angola askerlerinin de katıldığını belirtti.

DKC yetkilileri, 29 Ekimde Angola'dan siyasi ve askeri destek istemişti. Angola askerlerinin de çatışmalara katılması DKC'deki sorunun büyümesi ve ülke dışına yayılmasına neden olabileceği kaydediliyor. Komşu ülkelerden Ruanda'nın, Angola askerlerinin çatışmalara karışmasını provokasyon olarak değerlendireceği ifade ediliyor.

Ruanda'da Tutsilerin ağırlıkta olduğu hükümet, DKC'de General Laurent Nkunda önderliğindeki Tutsi isyancıları desteklemekle suçlanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler