Sosyal Hizmetler Başkanı konuştu

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde basına yansıyan görüntülerle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, ifadelerin alındığını ve raporlama aşamasına gelindiğini bildirdi. Barış, yurt koşulları hakkında da bilgi verdi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 12:04
Abone Ol google-news

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde basına yansıyan görüntülerle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, ifadelerin alındığını ve raporlama aşamasına gelindiğini belirterek, yurt koşullarını değerlendirdi.

 

Yurt koşulları

Saray Rehabilitasyon Merkezi'ndeki binaların engelli bakımı için iyi dizayn edilmemiş yapıda ve eski olduğunu belirten Barış, koğuş sisteminden vazgeçerek, uluslararası standartların üzerinde modern binalar yaptıklarını söyledi. Barış, bu kapsamda bazı binaları yıktıklarını ve yerlerine tek katlı 10 kişilik villa tipi evler yaptıklarını anlattı.

Merkezin, kapasitesinin üstünde engelliye hizmet verdiğini, tadilat çalışmaları nedeniyle 20 kişilik koğuşlardan 30 kişinin yararlandığını belirten Barış, ''Şimdiki yoğunluk, bazı binaların yıkılması ve buradaki inşaatların devam etmesinden kaynaklanıyor'' bilgisini verdi.

Barış, yurt ve yuvaların yaklaşık yüzde 90'ında ortak kullanıma açık alanlarda kamera sistemi olduğunu belirterek, ''Özel hayatla ilgili yerlere, yani yattıkları odalara, tuvaletlere ve banyolara kamera koymayı asla düşünmüyoruz; bu insan haklarına aykırıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler