'Sendika mücadelesi engellenmeye çalışılıyor'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup, Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi düzenledi. SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, sendikanın yürüttüğü mücadelenin baskı, ceza, sürgün ve tutuklamalarla engellenmeye çalışıldığını söyledi. KESK Genel Başkanı Sami Evren de hükümetin örgütlü toplumun sesinin kısmak istediğini belirtti.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 12:58
Abone Ol google-news

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup, Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi düzenledi.

 

Sendikaların mücadelesi

SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, ''Sendikanın yürüttüğü mücadelenin çeşitli yöntemlerle engellenmeye çalışıldığını, baskı, ceza, sürgün ve tutuklamalarla üye ve yöneticilerin yıldırılmaya çalışıldığını'' öne sürdü.

Genel Başkan Bedriye Yorgun'un, Şanlıurfa ilçe başkanı olduğu dönemde Düzce'ye tayin edildiğini, rahatsızlığı nedeniyle aldığı raporlardan ikisiyle ilgili soruşturma açıldığını kaydeden Yılmaz, Yorgun'un, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ''usule aykırı olarak, hukuksuz şekilde işten atıldığını'' savundu.

Merkez Yürütme Kurulu üyesi Meryem Özsöğüt hakkında da ''memuriyetten men'' talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'nda soruşturma başlatıldığını ifade eden Yılmaz, soruşturmada, başlangıçta kınama cezası talep edilirken şimdi memuriyetten men istenmesinin ''düşündürücü'' olduğunu söyledi.


Hükümete eleştiri

KESK Genel Başkanı Sami Evren de ''Hükümetin yandaş sendikaları güçlendirmeye çalıştığını'' öne sürerek, örgütlü toplumun sesinin kısılmak istendiğini iddia etti. ''AKP'nin örgütlü güçlerden korkmasını protesto ediyoruz. Naylon sendikalarla örgütlü toplumun sesi kısılmak isteniyor'' görüşünü savunan Evren, 29 Kasım'da Ankara'da bir protesto gösterisi yapacaklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler