Gazeteciler arkadaşlarına sahip çıktı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi bir grup, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki Turkuvaz Grubu'na bağlı Sabah gazetesi ve dergi grubu ile ATV'nin bulunduğu bina önünde Turkuvaz Grubu'nda çalışan sendikanın iş yeri temsilcisi ile bir üyenin işten çıkartılmasını protesto etti.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 13:16
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi bir grup, Turkuvaz Grubu'nda çalışan sendikanın iş yeri temsilcisi ile bir üyenin işten çıkartılmasını protesto etti.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki Turkuvaz Grubu'na bağlı Sabah gazetesi ve dergi grubu ile ATV'nin bulunduğu bina önünde toplanan TGS İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli dövizler açtı.

TGS İstanbul Şube Başkanı Rüya Özkalkan, yaptığı basın açıklamasında, Turkuvaz Grubu'nun, TGS ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmelerini hiçbir gerekçe göstermeden kestiğini ve sendikanın iş yeri temsilcisi Nuh Köklü'yü göstermelik nedenlerle işten çıkarttığını belirtti.

Bu durumu kınadıklarını ifade eden Özalkan, ''Köklü'nün işten çıkartılması, Turkuvaz'ın toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütürken bir yandan da çalışanları sendikadan istifa ettirmek için uyguladığı baskı ve tehditlerin somut bir kanıtıdır'' görüşünü dile getirdi.

Turkuvaz Grubunun suç işlediğini söyleyen Özkalkan, ''işveren temsilcilerinin yasa dışı tüm baskı ve tehditlerine karşı, TGS olarak meşru ve yasal zeminlerden ayrılmadan Sabah gazetesi ve Dergi grubu ile ATV'deki sendikal mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını'' söyledi.

Özalkan, önümüzdeki süreçte, Turkuvaz grubunda grev kararı alınacağını vurgulayarak, ''TGS İstanbul Şubesi olarak Turkuvaz'ı, çalışanların emeğine ve sendikal haklarına saygı göstermeye ve toplu sözleşme görüşmelerini uzlaşarak sonuca bağlamak için yeniden masaya oturmaya davet ediyoruz'' dedi. TGS üyelerine, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler