Yükümlülerin askerlikleri de ertelenebilecek

İlişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye http:www.asal.msb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilinir.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 14:30
Abone Ol google-news

Üniversite öğrencilerine ''af'' olanağı tanıyan yasa hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Geçici 56. madde hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecektir'' denildi.

Bu süre sonunda, yükseköğretim kurumlarınca öğrenciliğe intibakları yapılan yükümlülerin askerlik işlemlerinin, 29 yaş sonunu geçmemek üzere ertelenebileceği ifade edilen açıklamada, 29 yaşından büyük olanlarla bu süre sonunda 29 yaşını tamamlamış olanların öğrenciliğe intibakları yapılmış olsa dahi öğrencilikleri nedeniyle askerliklerinin ertelenemeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye http:www.asal.msb.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceği de bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler