AB - ABD buluşması haftaya

Avrupa Birliği (AB) ile ABD yönetimi arasında ilk buluşma gelecek hafta yaşanacak. AB dönem başkanı Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner Barack Obama'nın danışmanları ile tanışacak. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Kouchner'in, AB'nin ABD ile ilişkilerin geliştirilmesi için hazırladığı belgeyi yeni yönetime daha sonra ileteceğini bildirdi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 15:29
Abone Ol google-news

AB dönem başkanı Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, gelecek hafta Washington'da, ABD'de başkanlık seçimini kazanan Barack Obama'nın danışmanları ile tanışacak.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, gelecek hafta bir konferansa katılmak üzere ABD'ye gidecek olan Koucher'in bu ziyareti sırasında, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Barack Obama'ınn danışmanları ile görüşeceğini açıkladı.

Kouchner, Brookings Enstitüsü'nde transatlantik ilişkileri konusunda konferans verecek. Bakanlık, Kouchner'in, AB'nin ABD ile ilişkilerin geliştirilmesi için hazırladığı belgeyi yeni yönetime daha sonra ileteceğini bildirdi.

Kouchner'in belgeyi resmen sunmasa da yeni yönetime içeriği konusunda bilgi vermesi bekleniyor.

AB dışişleri bakanları, Pazartesi günü Marsilya'da düzenlenen toplantıda söz konusu belge ile ilgili hazırlıklarını tamamlamışlardı.

AB'nin hazırlığı belge, diplomaside ''çok taraflılık'' ilkesinin güçlendirilmesini, Orta Doğu, İran, Afganistan ve Rusya ile ilişkilerde gelişmekte olan ülkelerin rolünün artırılmasını öngörüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler