İlgisiz, beceriksiz ve yeteneksiz dış politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, 'Türkiye'de vatandaşların adeta fırtına öncesi sessizlik sürecindeki gibi sakin durduğunu savundu. Selvi ayrıca, 'Dış politikada ilgisizlik, beceriksizlik, yeteneksizlik ve teslimiyetle terör tırmandırıldı'' dedi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 17:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'ndaki konuşmasında, Türkiye'de vatandaşların adeta fırtına öncesi sessizlik sürecindeki gibi sakin durduğunu savundu. Vatandaşın her partiye bir fırsat tanıdığını, AKP'nin de siyaseten ikinci dönemini yaşadığı fırsatı iyi değerlendiremediğini ileri sürdü.

''Global kriz patlamadan önce krizi yaşamış olmamıza rağmen bu gün bile 'Kriz teğet mi geçer, ne kadar etkiler, bizi etkilemez' gibi tartışmalar var'' diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Toplum, 6 yıl nasıl uyutulduysa hala uyutulmaya çalışılıyor. Halkı yanılttıkları zaman sanki sorunlar çözülüyor. Önlem alınmadığı için biriken sorunlarla karşı karşıyayız. Türkiye'nin talihsizliği budur. Dünyanın tahammül edemediği duruma gelen global krize, bilinçsiz, tecrübesiz, kurumsallaşmayan bir hükümetle yakalanmaktan büyük zarar gördük. Yıllarca ülkedeki krize, global krize 'Fenersiz yakalanacağız, gelin bunlara çare bulalım' dediğimizde, 'Bizim fenerimiz var' anlayışıyla yaklaşıyorlardı. Gerçek sonunda ortaya çıktı, 'var' dedikleri fener, deniz feneriymiş. Bu deniz feneri meğer kendi yandaş ve yakınlarının, eş, dost, akraba, çoluk çocuklarının krizden etkilemeyeceği olarak durumu anlamış. Ona göre önlemini almış.''

 

Terörö konusu

Cevdet Selvi, konuşmasında Türkiye'de artık sözün bittiği bir noktaya, yol ayrımına gelindiğini, dış politikada ilgisizlik, beceriksizlik, yeteneksizlik ve teslimiyetle terörün tırmandırıldığını iddia etti.

Terör konusuna diplomatik ve siyasi ilişkilerle bir şey yapılamadığını savunan Selvi, ''Sorumluluk yalnızca Ordu'nun üzerine yıkılarak çözümlenemeyeceği bilindiği halde anaların yüreği yakılmıştır'' diye konuştu.
Selvi, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türkiye adeta 'yol geçen hanı' haline geldi. Düşesler, başına örtüyü takıp, yardım edeceğim vaatleriyle istediği her yeri dolaşabilmektedir. Art niyetli bir takım yabancılar Türkiye'yi küçültmek için istedikleri gibi oyun oynamaktadır. İngiltere'de filmler gösteriliyor. Bu noktaya gelinmemeliydi. Bir yabancı gelip Türkiye'yi sahipsiz bir ülke gibi görmemeliydi. Orayı, o çocukların durumunu savunmuyorum. Ama başka bir ülkeden insanlar Türkiye'ye gelip keyfine göre ülke aleyhine hareket edememelidir.
Artık çarık ayağı sıkıyor. Vatandaş her şeyi yaşayarak gördü, 'yeter' diyecek, Türkiye'nin daha tehlikeli noktaya gitmesine yerel seçimlerde sivil bir çözüm bulacak ve sandıkta tercihini sorumluluk içinde yapacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler