Kulkuloğlu, yarın yeni bir belge açıklayacak

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yarın düzenleyeceği basın toplantısı ile yeni bir belge açıklayacağını belirterek, "Şimdi belge ile kanıtla istifa ederiz diyorlar, madem öyle yarın belgeleyeceğiz, Sayın Özhaseki ne yapacak, ne kadar yürekli, ne kadar cesur göreceğiz" dedi.

Yayınlanma: 24.12.2010 - 11:47
Abone Ol google-news

Kayseri'deki yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Kulkuloğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sorduğu sorulara yanıt alamadığını vurgulayan Kulkuloğlu, sorularını bir kez daha tekrarladı. "Kul hakkı yiyenlerin, rüşvetle beslenenlerin bu dosyayı kapatma girişimlerini anlıyoruz" diyen Kulkuloğlu, şu soruları yöneltti:

"18 Aralık 2010 tarihinde 124 kişi ve kuruluşun imzasıyla Sayın Özhaseki'yi destekleyen tam sayfa bir ilan yayınlanmıştır. Bu ilan Kayseri'deki tüm yerel gazetelerde yayınlanmıştır. Bu ilan Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlanmıştır. Bu parayı kim, nasıl ödemiştir?
Rüşvetle suçlanan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ve diğer şüphelilerin ve yakınlarının banka, tapu kayıtları ve malvarlıkları incelenip gerekli karşılaştırma yapılmış mıdır?"


Özhaseki'nin dün katıldığı bir televizyon programında, "Oradaki iddialar belli ya, o ifadeleri veren çocuğun ifadelerinden biri dahi gerçeğe yakın görünüyorsa yarın istifa etmeye hazırım" dediğini hatırlatan Kulkuloğlu, şu çağrıyı yaptı:

"Sayın Özhaseki bunları söylüyor ama benim Sayın Özhaseki'nin verdiği sözün arkasında duracağından endişem var. Yarın Genel Merkez'de yapacağım basın toplantısı ile belge açıklayacağım. Bakalım Özhaseki verdiği sözün arkasında duran yürekli bir kişi mi hep beraber göreceğiz. Şimdi belge ile kanıtla istifa ederiz diyorlar, madem öyle yarın belgeleyeceğiz, ne yapacak, ne kadar yürekli, ne kadar cesur göreceğiz."

"Cumhurbaşkanı ne yapacak merak ediyorum"

Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Özhaseki'ye kefil olduğunu hatırlatması üzerine Kulkuloğlu, "Onu da yarın değerlendireceğiz. Belgeleri de ortaya koyduktan sonra söyleyeceğimiz şeyler var. Cumhurbaşkanı ne yapacak merak ediyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, "Senedin sahte olduğu söyleniyor" hatırlatması üzerine Kulkuloğlu, "Bizim konumuz senet değil. Bizim konumuz Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer görevliler hakkındaki iddiadır" dedi.

CHP'li Kulkuloğlu, "Savcılığın elinde gerekli belge var resen davranması gerekirken savcı topu taca atıyor" dedi. "Yayınlanan belgeler bizim yayınladığımız belgelerin bir kısmıdır" diyen Kulkuloğlu, "Bizi doğrulamaktadır, hiçbir şeyi onlar adına kanıtlamamaktadır" dedi.

Bir basın mensubunun, "Yakup Erikel'in Boks Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanlığına atanmış, ne diyorsunuz" sorusuna Kulkuloğlu, "Gülüyorum sadece" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler