"Bizi ezip geçmek istiyorlar"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Hükümetin sendikalara bakış açışını eleştirerek, ''Bugünkü Hükümetin bize ve sendikaya bakışını çok iyi biliyoruz. Asla kabullenmek istemiyorlar. Bizi silindir gibi ezip geçmek istiyorlar'' dedi. Akyıldız konuşmasında yaşanan kriz, AB ve Ermeni meselesi gibi önemli konulara da değindi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 12:49
Abone Ol google-news

Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki Türk Büro-Sen Eğitim ve İstişare Toplantısı'na katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, terör olayları, dünyada yaşanan ekonomik kriz, AB süreci, Ermeni ve Kıbrıs meselelerine değindi.

Akyıldız, yıllardır eşit işe, eşit ücret talepleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Talebimiz siyasi irade tarafından masadan kaçırılmak istenmektedir. Başbakan, toplu görüşmelerin başlandığı 2. gün adeta bizi silmek için ezmek için Maliye Bakanı ve bizden sorumlu devlet bakanını bir tarafına alarak ek ödeme kararnamesini açıklarken, 'sendikaların bu işle hiç ilgisi yoktur' demiştir. Sayın Başbakan'a bu bilgiyi nasıl aktardılar bilmiyorum. Bugünkü Hükümetin bize ve sendikaya bakışını çok iyi biliyoruz. Asla kabullenmek istemiyorlar. Bizi silindir gibi ezip geçmek istiyorlar. O yüzden de masada konuşulması gereken konuyu masa dışına taşıyorlar.''

''Masada olması gerektiği halde masada bulunmayan o ne idüğü belirsiz bir sendika var o ne yapıyor. Sendikacılığa ihanet ediyor'' diyen Akyıldız, ''Sendikalara ihanet etmekle meşgul. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğüne ihanet etmekle meşgul. Onun derdi sendikacılık yapmak değil. Onun derdi Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyenlere çanak tutmaktır'' diye konuştu.

 

"İnsan hayatına kastedenlerin karşısındayız"

Türkiye'nin dünyanın ilginç noktalarından birinde yer aldığına dikkati çeken Akyıldız, terörün eninde sonunda kendi akıttığı kanda boğulacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan insanların, birlik ve beraberlik içinde olduklarında terör belasının biteceğini ifade eden Akyıldız, şöyle devam etti: ''Terörün milliyeti, cinsiyeti yoktur. Terörün hedefi doğrudan insanın hayatıdır. Hiç kimse 'terörü destekliyorum' ifadelerini kullanma hakkına sahip değildir. İnsan hayatına kasteden kim varsa, Kamu-Sen olarak karşısında olduğumuzu, tepkimizi ifade etmekten geri kalmayız.''


"Siyaseti her noktada uyarıyoruz"

Bircan Akyıldız, dünyada yaşanan finansal krize de değinerek, ''Bizi özelleştirme yapmaya zorlayanlar devletleştirme politikaları uygulamaya başladılar'' dedi.

Dünyada banka ve finans kuruluşlarının birçoğunun devlet kontrolüne alınmaya başlandığını kaydeden, Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu gelişmeleri göre göre siyasi kontrolün 'Bu kriz bizi etkilemeyecektir' demesi doğru değildir. Bu kriz sadece finansal, mali krizdir demeleri doğru değildir. Bu kriz finansal kriz ise Almanya'da 21 bin Türk işçisi neden işten çıkarılmıştır. Bunu anlatsınlar. Bunun adı mali kriz değil, küresel krizdir. Küresel ekonomik krizdir. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de en ağır şekilde etkileyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşayacağı ekonomik sıkıntı reel sektörü doğrudan etkileyecektir endişesini taşıyoruz. Siyaseti her noktada uyarıyoruz.''

 

Ermeni ve Kıbrıs meselesi

Akyıldız, 1952 yılında Ermenilerin Paris'te yaptıkları toplantıda, ''Tanıma, tazminat ve toprak'' formülünü ortaya koyduklarını hatırlatarak, Ermenistan'ın 1915 olaylarına ilişkin iddialarından vazgeçmesi durumunda bile Karabağ sorunu çözülmedikçe Türkiye Ermenistan sınırının açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Kıbrıs meselesine de değinen Akyıldız, ''Kıbrıs'ta çözüm gerçekleşmiştir. Kıbrıs Türk'ünün 1974'te bağımsızlığa kavuşmasıyla sorun çözülmüştür. Orada şimdi bir sorun varsa o sorun Kıbrıs Rum'unun ve Yunanistan'ın sorunudur. Bizi ilgilendirmez. KKTC'nin Cumhurbaşkanı ve ekibine sesleniyorum. 1974 öncesine dönecek herhangi bir formülü Türkiye'de kimse kabul etmeyecektir'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler