"Hükümetin krize karşı 4 tedbiri"

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Hükümet krize karşı 4 önemli tedbir aldığını söyledi ve bunları sıraladı. "Birincisi, (Bize bir şey olmaz), ikincisi (Hamdolsun biz çok iyiyiz), üçüncüsü (Kriz bizi teğet geçecek), dördüncüsü de (Krizi fırsata dönüştüreceğiz)''.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 14:13
Abone Ol google-news

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP İl Teşkilatı tarafından Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen ''Ekonomik Krizin Türkiye'ye Etkileri ve Sonuçları'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, 2007 temmuzunda ABD'de başlayan ekonomik krizin bütün dünyayı sardığını söyledi.

Dünya ticaretinin yüzde 25'inin ABD'ye ait olduğunu ifade eden Paçacı, ''ABD'de sadece konut için verilen kredi miktarı 11 trilyon dolardır. 11 trilyon dolarlık bir olguda meydana gelecek bir olumsuzluk da tüm dünyayı etkileyecektir. Başlangıçta mortgage krizi olarak adlandırılan kriz daha sonra küresel krize dönüştü. Krizin ABD'ye zararı 6 trilyon dolar'' diye konuştu.

Cihan Paçacı, dünyada birçok ülkenin krize karşı tedbirler aldığını belirterek, ''Peki Türkiye'de ne gibi tedbirler alındı? Hükümet krize karşı 4 önemli tedbir aldı. Nedir bunlar? Birincisi, (Bize bir şey olmaz), ikincisi (Hamdolsun biz çok iyiyiz), üçüncüsü (Kriz bizi teğet geçecek), dördüncüsü de (Krizi fırsata dönüştüreceğiz)'' dedi.

Krizin 2009 yılında da devam edeceği yönünde çok ciddi öngörülerin olduğuna dikkati çeken Paçacı, şunları kaydetti: ''Genel kanı krizin dip noktasına ulaşmadığı ve 2009 yılında da devam edeceği yönündedir. Krizin etkileri henüz bitmedi. Şirketler yıllık bilançolarını açıklamaya başladıkları zaman son durum daha net ortaya çıkacak. Kriz nedeniyle tüm dünyada bankalar battı. Sadece Türkiye'de banka batmadı. 2001 yılında bizim de içinde olduğumuz hükümet döneminde alınan tedbirler sayesinde batan banka olmadı.''

 

Dış borç 500 milyar 800 milyon dolar

MHP Genel Sekreteri Paçacı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana toplam dış borcunun 221 milyar dolar olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ''6 yılda AKP döneminde alınan dış borç ise 278 milyar dolar. Toplam dış borç 500 milyar 800 milyon dolara ulaştı. Bu borçların 190 milyar doları reel sektörün borcu. 48 milyar dolarının bu yıl ödenmesi gerekiyor. Peki nerede bu para. AKP iktidara geldiğinde Türkiye'de 1 milyar doları bulunan 2 zengin vardı. Şimdi bu sayı 35'e ulaştı. AKP'nin gerçek yüzü bu. Ekonominin gerçek yüzü bu.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler