Adnan Polat, 'provokasyon' dedi

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray ile Fenerbahçe takımları arasında 17 Yaş Altı Akademi Futbol Ligi maçında çıkan olaylarda provokasyon olduğunu savundu.

Yayınlanma: 28.12.2010 - 14:21
Abone Ol google-news

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına telefonla bağlanan Adnan Polat, ''Ben bu işin içinde bir provokasyon seziyorum. Bu olayları çıkaranlar, 1 ay önce Florya Metin Oktay Tesisleri önüne gelen ve eylem yapan grupla aynı kişiler'' dedi.

Yaşanan olaylarla ilgili olarak, ''Bunun altında sadece agresif ve sinirli bir taraftar profilinden daha başka şeyler arıyorum. Ama nedeni ne olursa olsun hiç kimsenin sahaya inip futbolculara el kaldırmaya hakkı yok. Hangi formayı giyerse giysinler'' ifadelerinin kullanan Polat, şunları söyledi:
''Orada olan olayların sorumlularının Galatasaraylı olduklarını düşünmüyorum. Bu işi yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Hukukçularımız da bu konuda savcılığa başvurdular. Bunun arkasını da devam ettireceğiz, peşini bırakmayacağız. Saha içinde 16-17 yaşındaki çocukları dövenlerin peşini bırakmak istemiyorum. Hiç kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok.''

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaşanan olaydan dolayı yaşadıkları üzüntüye dikkati çeken başkan Polat, maç esnasında tesislerde emniyet gücü bulunmaması nedeniyle eleştirildiklerini hatırlatırken, ''Yıllardan beri değişik takımların sporcuları ve o sporcuların aileleri Florya'ya gelir, maç yaparlar. Artık oradaki aileler birbirleriyle ahbap olmuşlardır. Hiçbir zaman da güvenlik güçlerine ihtiyaç duyulmamıştır. Tamamen art niyetli kişiler tarafından belki bizleri, yönetimi yıpratmak için yapılan bazı provokasyonlar var veya nedenini bilmediğimiz başka nedenlerle oralara girip sporcuları taciz ediyorlar'' şeklinde görüş belirtti.

Adnan Polat, Galatasaray olarak hiçbir kulüple sorunları olmadığını aktarırken, ''Bizim son iki senedeki politikamız Türk futbolunda gerginlik olmaması yönünde. Hatta zaman zaman Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile olan yakın çalışmamızı, dostluğumuzu çok yanlış yönlendirenler ve bundan rahatsız olanlar var. Bizim genel yaklaşımımız Türk futbolunda kavganın ve gerginliğin olmaması. Bu yönde Kulüpler Birliği olarak da çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nın bir an önce çıkmasını isteyen Polat, ''Bu şiddeti yapanların, futbolu kirletenlerin ceza görmesi yönünde bu kanunun bir an evvel çıkacağına inanıyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler