EGD'den kıdemli gazetecilere şükran plaketi

Ekonomi Gazetecileri Derneği(EGD)'nin geleneksel yeni yıl birlikteliği dün akşam Yenibosna'daki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'de yapıldı.

Yayınlanma: 30.12.2010 - 09:56
Abone Ol google-news

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak’ın açış konuşmasıyla başlayan gecede, dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2010’dan 2011’e iyi bir referansla çıkıldığını, ihracatta hedefe ulaşıldığını, kesin rakamları birlikte 03 Ocak’da Ankara’da açıklayacaklarını vurguladılar. Çağlayan; “İhracaattan olduğu gibi ithalattan da sorumluyum, ithalatta artış oldu. Ankara’daki açıklamada aslanlar gibi ithalatımızı da konuşacağız” dedi. Büyükekşi, yıl boyunca yaşadıkları sıkıntılara değinmedi. 

Ekonomi gazeteciliğinde 20 yıl ve üstünü devirmiş, mesleğe katıda bulunan 27 gazeteciye şükran plaketlerini Çağlayan, Büyükekşi, Toprak birlikte  verdiler. Gazetemiz yazarları Şükran Soner ve ekonomi editörümüz Hasan Eriş’in de yer aldığı şükran plaketi sunulan kıdemli ekonomi gazetecileri arasında; Hamdi Alkaner, Şemsi Yücel, Dünya Gazetesi’nden Osman Saffet Arolat ve Ahmet Coşkunaydın, Anadolu Ajansı’ndan Türkan Al, Milliyet’ten Meral Tamer, Habertürk Gazetesi’nden Abdurrahman Yıldırım, Hürriyet’ten Vahap Munyar, Erkan Çelebi ve Enis Berberoğlu, Türkiye Gazetesi’nden Adil Küçük ve Metiner Sezer, Zaman Gazetesi’nden Kadir Dikbaş, Sabah Gazetesi’nden Şeref Oğuz, Radikal Gazetesi’nden Osman Şenkul, Ruhi Sanyer ve Selim Türsen, Bugün Gazetesi’ nden Perihan Çakıroğlu, NTV’den Celal Pir, CNBC-e business’tan Aydın Demirer. Habertürk’ten İsmet Özkul, Paradergisi’nden Faruk Türkoğlu, Avrasya Haber Ajansı’ndan Yüksel Uysal, Gazete34.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çorlu ve Haber7.com’dan Ünal Tanık yer aldı.

Basının ilgiyle izlediği törene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, TİM önceki Başkanı Oğuz Satıcı, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi,  İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ve iş adamı katıldı. Cağaloğlu döneminden sonra yüz yüze gelmekte zorluk çeken gazeteciler bir araya gelmenin güzelliğini yaşadılar. 600’ü aşkın üyesiyle ekonominin nabzını tutan EGD; “Güçlü basın, güçlü ekonomi,  güçlü Türkiye için…” şiarıyla yola devam ediyor.
 

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler