"Liderin 9 puan gerisinde olmamız beni üzüyor"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın sezonun ilk yarısında sergilediği performansın tüm sarı-lacivertli camiayı olduğu gibi kendisini de üzdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 31.12.2010 - 10:14
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Dergisi'nin ocak ayı sayısında, ''Adalet ve standart istiyoruz'' başlığıyla yer alan baş yazısında, ''Spor Toto Süper Lig'in ilk devresini bitirdik. Liderin 9 puan gerisinde kalmış olmamız tüm camiamız gibi beni de üzüyor'' diyen Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

''Ancak şunu da belirtmek isterim ki, henüz hiçbir şey bitmiş değil. Takımımızın en az diğer takımlar kadar şampiyonluk şansı bulunmaktadır. Önümüzde daha ligin ikinci yarısında oynanacak maçlar varken, peşinen hükümler vermek ve fatura kesmeye çalışmak bizlere fayda değil zarar verir. Yapmamız gereken ligin ikinci yarısında yönetiminden futbolcusuna ve taraftarına kadar kenetlenip tek yürek olmak ve şampiyonluk hedefine koşmaktır.''

Sarı-lacivertli camiada şimdi birlik ve beraberlik zamanı olduğunu aktaran Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:

''Bugün bulunduğumuz süreçte, teknik heyetimizin gönderilmesini, futbolcuların yollanmasını isteyenler, emin olun kulübümüzün iyiliğini isteyenler değillerdir. Şimdi birlik olmak ve kulübümüze, takımımıza sahip çıkma zamanıdır. Fenerbahçe Kulübü kurumsallaşan yapısı ile devre arasında teknik heyeti ile yollarını ayırma dönemlerini çoktan geride bırakmıştır.

Bu eski, modern anlayıştan ve yönetim modelinden uzak günlük politikalara saplanıp kalanların beklentileri boşa çıkacaktır. O nedenle camiamızın bir değeri olan Aykut Kocaman ile yolumuza devam ediyoruz. Kendisinin başarılı olması adına tüm camia olarak elimizden geleni yapmalıyız. Bu sebeple de aksi görüş ve yorumların tamamını, huzursuzluk yaratmak amacıyla çıkarılmış yalanlar olarak algıladığımızın bilinmesini istiyorum.

Büyük Fenerbahçe taraftarı da bu bilinçte olmalı, ona göre hareket etmelidir. Unutmayın ki, olumsuz sonuçların ardından, (Asalım, keselim) nidaları ile ortaya çıkanlar, ilk galibiyet sonrası ortalıktan kaybolmakta ve yeniden geldikleri yere dönerek bir başka başarısız sonucu beklemeye başlamaktadırlar. Konuşmak ve fikirlerini beyan etmek için takımın başarısız sonuçlar almasını bekleyenlerin ne kadar güvenilir olduğunu camiamızın takdirine bırakmak istiyorum.''
 

''Hakemler maç sonuçlarını ve puan durumunu etkiledi"

Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısını değerlendirirken, ''Geride bıraktığımız devrede, hakemlerin maç sonuçları ve puan durumuna doğrudan etki edecek nitelikte hatalı kararlar aldıklarını gördük'' dedi. Hakem hatalarıyla ilgili sıkıntılarını sezon içinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile paylaştıklarını söyleyen Başkan Yıldırım, ''Ancak şimdi konuyu kamuoyu önünde de gündeme getirmeye ihtiyaç duyuyoruz. Bu çıkışımızı yanlış yorumlayıp, bizim ayrıcalık istediğimizi öne süren bazı kendini bilmezler var ve olacaktır. Ancak bizim bir ayrıcalık istememiz söz konusu değildir. Biz adalet ve standart istiyoruz. Bir hakemin penaltı çaldığı bir pozisyona bir başka hakem seyirci kalıyorsa, ya da aynı hakemin bir pozisyona dair takdiri bir maçta penaltı, bir başka maçta ise devam şeklinde oluyorsa, burada adaletten söz etmek mümkün olamaz'' ifadelerini kullandı.

Futbolun kurallar oyunu olduğunu, bu kuralların da izleyenler tarafından üç aşağı beş yukarı bilindiğine değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bu yüzdendir ki, bir futbol maçını izleyen herkes oynanan futbolun ve verilen kararların bu kurallara uygunluğunu rahatlıkla anlayabilir. Ligin ilk yarısında futbolun basit oyun kurallarının tüm maçlarda aynı şekilde uygulandığını söyleyebilmek maalesef mümkün değildir. Bugün bizim, Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın, Bursaspor'un, Kayserispor'un lehine maçların kırılma anlarında birkaç maç arka arkaya penaltı kararı verilmiş olsa, penaltı kararlarının yaratacağı avantaj fikstürün çarpıcı bir şekilde değişmesine neden olmaz mıydı?

Aynı durum düşme hattında mücadele eden takımların durumunda da değişiklik yaratmaz mıydı? Yorumcuların yaygın bir şekilde, (Ligin sonunda takımların lehine ve aleyhine olan hakem hataları dengeleniyor) ifadeleri, saha dışında ligde dengeyi sağlayan bir gücün varlığını kabul etmek anlamına gelmiyor mu? Temiz futbol, sürpriz takımların şampiyon olabilmeleri için arkalarından itilmeleri anlamına geliyorsa, biz bu şekilde bir anlayışı asla kabul etmiyoruz.

Bu anlayışın tüm futbol ailesi ile topyekün birlikte mücadele verdiğimiz eski anlayıştan hiçbir farkı yoktur. Eğer liglere heyecan katmak ve sürpriz takımlara şampiyonluk yolu açılmak için böyle bir düşünce takip ediliyorsa, bizim bu anlayışa verecek desteğimiz olmadığını ifade etmek istiyoruz.''
 

''Çocuklarımıza saldırması, hepimizi derinden sarstı"

Aziz Yıldırım, 17 Yaş Altı Akademi Ligi'nde Galatasaray ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptıkları karşılaşmada yaşanan saldırı olayıyla ilgili olarak, ''Galatasaray maçının devre arasında çocuklarımıza saldırılması, hepimizi derinden sarstı. Olay her ne kadar, Galatasaray Kulübü'nün ev sahibi olduğu bir maçta gerçekleşmiş olsa dahi, konu Fenerbahçe ve Galatasaray özelinde değerlendirilmemesi gereken son derece önemli ve büyük bir meseledir. Çocuklarımıza yapılan saldırı herhangi bir mazeret ile üstü örtülemeyecek ve sonsuza kadar unutmayacağımız büyüklüktedir'' şeklinde konuştu.
Futbolcularına saldıran kişilerle adalet önünde hesaplaşacaklarını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

''Yaşanan vahim olay, Türkiye'de Sporda Şiddetin Önlenmesi Yasası'nın bir an önce çıkarılmasının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Önemle tekrarlamak istiyorum ki, eğer söz konusu yasa çıkmazsa, spor sahalarımızda bu tür olayları yaşamaya devam edeceğiz. Ancak yeni bir yasa da çıksa, önemli olan bu olaylar karşısında ilgili tarafların samimiyeti ve kararlılığı olacaktır. Yine tüm kesimler sporda şiddet konusunda sıfır toleransla hareket etmelidir.

İlgililerin ve hatta kanaat önderlerinin tuttuğu takımın forma renkleri bu konudaki mücadelede bir ayrımcılık mazereti olmamalıdır. Kulübümüz, bu üzücü olayın yaşandığı ilk andan itibaren sporcularımızın yanında olmuş, kendilerinin gerek sağlık, gerekse psikolojik olarak bu çirkin saldırıdan minimum zararla çıkabilmeleri adına elinden geleni yapmıştır. Yönetimimiz ve hukukçularımız saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanması ve hukuk çerçevesinde en ağır cezayı alabilmeleri adına üzerine düşeni yapmaktadır.''

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ayrıca, Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda şampiyon olmayı başaran Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı ile THY Avrupa Ligi'nde ''Top 16''ya yükselen Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın kendilerini gururlandırdığını aktarırken, bir çok amatör branşta da ekiplerinin başarılı sonuçlar almayı başardığını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler