Füze bulmacası çözüldü

Polonya Cumhurbaşkanlığı, ABD'de 44. Başkan seçilen Barack Obama'nın, Bush yönetiminin Polonya'daki füze savunma sistemi programına devam edeceğini taahhüt ettiği iddiasından vazgeçti.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 17:41
Abone Ol google-news

Polonya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Michal Kaminski, TVN24 kanalına yaptığı açıklamada, Obama'nın füze savunma sistemi konusunda bir açıklama yapmadığını söyledi.

Kaminski, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kazinski ile Barack Obama'nın cuma akşamı iki ülke arasındaki askeri işbirliğini ele alan bir telefon görüşmesi yaptığını, ancak bu görüşmede Obama'nın özellikle füze sistemi konusunda herhangi bir söz vermediğini kaydetti.

Michal Kaminski, Kazinski'nin, neden daha önce "Obama'nın kendisine füze savunma sistemi programının devam edeceğini söylediği" iddiasına ilişkinse bir açıklama getirmedi.

Barack Obama'nın dış politika danışmanı Denis McDonough, Obama'nın Kazinski ile ABD-Polonya müttefikliği üzerine görüştüğünü, Kazinski'nin görüşmede füze kalkanı projesini gündeme getirdiğini, ancak Obama'nın bu konuda bir taahhütte bulunmadığını söylemişti. Polonya Devlet Başkanı ise Obama'nın bu konuda söz verdiğini öne sürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler