Gazetelerde Bugün

Bugün 10 Kasım... Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız bu önemli günü, hemen hemen tüm gazeteler maşetlerine taşıdı. Cumhuriyet, son zamanlarda yaşanan gelişmeleri göz önüne alarak, haberi "Unutturamazlar" başlığıyla verdi. Ayrıca, Alevilerin dün düzenlediği mitinge gelen tepkiler ise birçok gazetede ilk haber olarak yer buluyor.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 08:04
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kurtuluş Savaşı’nın önderi, bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlanmanın ve devrimlerin öncüsü Atatürk’ü ölümünün 70’inci yılında sevgi, bağlılık ve kararlılıkla anıyoruz.

Unutturamazlar

Anıtkabir'de tören

10 Kasım 1938’de yitirdiğimiz Atatürk için Ankara’da ilk tören sabah Anıtkabir’de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Gül, protokole dahil devlet erkânının oluşturacağı kortej eşliğinde Aslanlı Yol’dan yürüyerek 09.05’te mozoleye çelenk koyacak. Anıtkabir, resmi törenlerin ardından 11.00’de halkın ziyaretine açılacak. Ulus Atatürk Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Atatürk Anıtı’nda da 09.05’te çelenk koyma törenleri yapılacak.

Dolmabahçe'de sergi

İstanbul’da Ulu Önder’in Dolmabahçe Sarayı’nda gözlerini hayata yumduğu odada 09.05’te tören düzenlenecek. Sarayın kapıları 08.00’den itibaren ziyarete açılacak. Atatürk’ün odasındaki tören Muayede Salonu’na konulan ekranlardan izlenebilecek. Dolmabahçe’de “Belge ve Fotoğraflarla Atatürk ve Milli Saraylar Sergisi” de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda ise 09.00’dan itibaren resmi tören yapılacak.

 

HÜRRİYET

70 yıldır hep kalbimizdesin

Diğer liderlerden çok farklıydı

Gül: " Atatürk, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrenesl fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla dönemin diğer liderlerinden ayrılmıştır."

Kurtarıcının değerini bilelim

Toptan: " 10 Kasım, Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür."

 

MİLLİYET

Büyük çağrıya anında red

Türkiye'deki Aleviler taleplerini dün 50 bin kişinini katıldığı mitingle haykırdı. Hükümetin taleplere yanıtı ise gecikmedi. Bakan Said Yazıcıoğlu, "Uç fikirlere itibar etmeyiz" dedi.

 

RADİKAL

Aleviler ilk kez meydanda

Türkiye dün bir ilk yaşadı: Alevi toplumunun örgütleri, Başkent'teki mitingde baskı ve ayrımcılığa karşı taleplerini dile getirdi. Kendini ifade etmenin sevincinin yansıdığı dev miting olaysız dağıldı.

 

AKŞAM

Rezalet

Takıntılı bir ihbarcıya güvenip yurt bastılar. Kız öğrencileri namus sorgusuna tuttular. Şimdi de 'Yurt temize çıktı, iftiraymış' deyip sıyırılmaya çalışıyorlar.

 

POSTA

Seni çok özledik

Atatürk'ü ölümünün 70'inci yılında 70 milyon yürek özlemle anıyor

Atatürk diyor ki;

Bu memleket tarihte Türk'tü, hâlen Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

 

VATAN

Ata'nın 1937 mesajı

Atatürk sanki bugünleri görmüş gibiydi..

Ölümünden kısa bir süre önce şöyle diyordu:

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak ve unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve benş yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki bu fikirler Hint'ten Mısır'dan döner dolaşrı gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur."

 

 

BİRGÜN

Biz de varız

Eşit yurttaşlık hakkı için yüz bini aşkın alevi Başkent'te haykırdı:

Dört bir yandan Ankara'ya gelen yüz bini aşkın Alevi, "AKP halka hesap verecek", "Sıvas'ın ışığı sönmeyecek", "Ne devlet dini ne de din devleti" sloganları atarak yürüdü.

 

SABAH

En çapkın Hizbullahçı

Ankara'da tutuklanan Hizbullah militanının, işlettiği bakkal dükkanda evli 5 kadınla ayrı ayrı birlikte olduğu belirlendi.

 

TERCÜMAN

Nur içinde yat Türkiye Cumhuriyet'inin babası

Sorardın derdimizi,

Sarardın yaramızı,

70 yıl geçti aradan,

Gel de gör halimizi.

 

YENİ ŞAFAK

22 Temmuz tablosu değişmedi

GENAR'ın 14 il ve 54 ilçede yaptığı araştırmaya göre halkın birinci gündemi Ergenekon terör örgütü. Bugün seçim olsa AK Parti yüzde 49.5, CHP ise yüzde 25.1 oy alıyor.

 

ZAMAN

Gladyo'yu ortaya çıkaran İtalyan savcı Casson: "Ergenekon'da sonuca gitmek için Meclis desteği şart"

Bizdeki gibi özel yetkili Meclis komisyonu kurulmalı. Savcılar bir yere kadar ulaşabiliyor. İtalya'da iki şey değişti. Katliamları çözdük. Demokrasiye tehdidi bitirdik. Ergenekon'u izliyorum. Örgütün amacına yoğunlaşın. Mâddi çıkarlar siyasetin üstünde. Gladyo'ya paralel mason locası gibi yapılar vardı. Başlarında bir şef. Uyarı mektubu aldım. 'Kapıdasın, gitme' dediler. Bunlar taşeron. Üstte güç var. Gladyo, gizli servislere bağlantılıydı. Ortak askeri çalışmlara yapılıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler