Bir derbi daha geçti...

Haftanın en önemli maçı olan, günlerdir kamuoyunun üzerinde konuştuğu F.Bahçe - G.Saray derbisinden 4-1 galip ayrılan taraf Sarı - Lacivertliler oldu.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 08:58
Abone Ol google-news

Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşmasında 2. dakikada Lincoln'ün golüyle öne geçen G.Saray, bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğü F.Bahçe'ye kaptırdı. Orta sahada fazla sayıda pas hatası yapan Sarı - Kırmızılıların F.Bahçe'ye direnmesi beklenemezdi.
İkinci yarıda top kayıpları sürünce F.Bahçe oyuna istediği gibi yön verdi. Sarı - Lacivertliler ilk bölümde belki orta sahada preste yetersizdi ama ikinci 45 dakikada dengeler değişti. Teknik direktör Aragones'in orta sahada yaptığı doğru hamleler F.Bahçe'ye dinamizm getirdi. Orta saha - savunma bloku arasındaki bağlantı 2. yarıda daha iyiydi.
Hakem Hüseyin Göçek ise başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yerinde süzdü, gösteridği sarı kartlar doğruydu.

Süper Lig'de geçen hafta liderlik koltuğunu Trabzonspor'a kaptıran Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda Kocaelispor'u 5-2 yendi. Bir ara 2-0 geriye düşen Siyah - Beyazlılar kısa süreli şok yaşadı. Ama tempo yükseltip 2-2'yi buldu. 67. dakikada pili biten Kocaelispor'u sahadan silen Beşiktaş, golleri peşi sıra buldu ve puan hanesine 3 puan daha yazdı. Ancak bana göre bu sonuç Siyah - Beyazlıları aldatmasın. Çünkü Beşiktaş'ın savunma kurgusundaki arızalar sürüyor. Kocaelispor'un yerinde bir başka takım olsa sonuç daha farklı olabilirdi. Körfez temsilcisi  ciddi fizik ve kondüsyon eksiklerinin faturasını farklı yenilgiyle ödedi. Orta saha ve savunma kurgusu Süper Lig için çok yetersiz. Sorunlar çözülmezse Bank Asya 1.Lig'in yolunu tutabilir.

Trabzonspor, sahasında inişli - çıkışlı bir grafik çizen Hacettepe'yi zor da olsa 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. İlk 30 dakikada belki futbol yoktu ama Bordo - Mavililer tempo kazanıp 41. dakikada Colman'la öne geçti. Ancak anlaşılmaz bir nedenle Karadeniz temsilcisi geriye yaslanınca Hacettepe 2. yarıda rakibinin üzerine üzerine gitti. Ancak son vuruşlarda beceri noksanlığı olunca 3 puan Trabzonspor'un hanesine yazıldı. 

Ligin sürpriz takımı Ankaraspor, Aykut Kocaman yönetimindeki istikrarlı çizgisini Eskişehirspora karşı da sürdürdü. Başkent temsilcisi 90 dakika golsüz devam eden maçta adeta durdu durdu, turnayı gözünden vurdu. Konate ve Mehmet Çakır'ın golleri sonucu belirlerken, Ankaraspor'un bitmeyen enerjisi de ön plandaydı.

Bursaspor ise Ankaragücü'nün cezası nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçta Sarı - Lacivertlilerle 1-1 berabere kaldı, son haftalardaki düşüşünü sürdürdü. Ankaragücü ise bu haftada da ateş hattından çıkamadı.

Ligin üst sıraları hedefleyen G.Antepspor, evinde geçen hafta Trabzonspor'dan fark yiyen İstanbul Belediyespor'a 4-1 yenilerek sürpriz yaptı. Kırmızı - Siyahlılar inişe geçen klasik bir Anadolu takımının yaşadığı sendromu yaşıyor. Turuncu - Mavililerde Erman Kılıç ve İbrahim Akın maçın yıldızıydı.

Teknik direktörlüğe 'Şifo' lakaplı Mehmet Özdilek'in gelmesiyle toparlanma sürecine giren Antalyaspor, Sıvasspor'u 2-1 yendi. Djeoua'nın kırmızı kart görmesi yine de Antalyaspor'un direncini kırmadı. Sıvasspor ise eski görüntüsünde değildi. Bir tek Mehmet Yıldız'la da olmuyor. 

Geçen hafta Beşiktaş'ın 'yenilmezliğini' silen Kayserispor, deplasmanda Denizlispor'a 1-0 yenildi. Bu maçta bazı otoritelerce ligin en iyi savunma kurgusuna sahip takımı olarak nitelendirilen Sarı - Kırmızılıların defansta fazla sayıda hata yapması dikkat çekti. Ayrıca Denizlispor'un Roberts'le attığı golde kaleci Souleymanou da hnatalıydı.
Ligin inişli - çıkışlı takımları Konyaspor'la G.Birliği'nin Konya'daki mücadelesi 2-2 berabere noktalandı. Konyaspor bir ara 2-0'ı buldu ama maçın son 8 dakikasında basit savunma hataları sonucu 2 gol yedi. Konyaspor 1 puana sevinmeli...
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler