CHP'den bir yolsuzluk iddiası daha

CHP'den bir yolsuzluk iddiası daha geldi. Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, İskenderun Belediye Başkanlığı'nın, ilçede inşaatı süren bir alışveriş merkezinin yapımıyla ilgili yolsuzluk yaptığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 12:00
Abone Ol google-news

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, İskenderun'da yaşandığını iddia ettiği imar yolsuzluğunu anlattı.

Yolsuzluk olayının baş aktörünün, AKP'nin 2004 yılı İskenderun Belediye Başkan aday adayı Nuri Üysen olduğunu savunan Durgun, Üysen'in 22 Ekim 2007'de Mişel Filipoğlu'ndan, yeşil ve konut alanı olarak gözüken araziyi ticari alana çevirmek için aldığını söyledi.

Durgun, Üysen'in, satışa ilişkin vekaletnameyi aldığı gün, bu alanın konut alanından ticari alana dönüşmesi için İskenderun Belediye Başkanlığı'na başvurduğunu ifade ederek, İmar Müdürlüğünün, 1 Ekim 2007'de buna onay verdiğini; bir gün sonra da İskenderun Belediye Meclisinin bu kararı imar komisyonuna havale ettiğini bildirdi. Gökhan Durgun, konunun 6 Ekim 2007'de komisyonda görüşüldüğünü, bir gün sonra da imar tadilatına ilişkin kararın çıktığını kaydetti.

CHP'li Durgun, bu kararın ardından ilginç bir olayla daha karşılaşıldığını belirterek, şöyle konuştu:
''İskenderun Belediye Meclisi, alan ticari alana dönüşürken, bina yüksekliğini 23,5 metre olarak tespit ediyor. Bu belgenin arkasında belediye meclis üyelerinin imzası var. Nasıl oluyorsa, birdenbire bu 23,5 metre, 3 metre artıyor ve 28,5 metre oluyor. 28,5 metrenin yazılı olduğu belgenin arkasında da belediye meclis üyelerinin imzası var. Dikkatle incelendiğinde, 23,5'ün 3 rakamının, bir şablonla 8 yapıldığı görülüyor. Belgenin birinde belediye başkanının imzası var, diğerinde yok. İmzaların da birbirini tutmadığını görüyoruz.''

''Buradaki konut alanı ticari bir alana dönüştürülüyor'' diyen Durgun, imar planının eski ve yeni hallerine ilişkin belgeleri gösterdi.

 

115 bin Avro'luk makine alınıyor

CHP'li Durgun, bu değişikliğin ardından, vize için, 24 Mart 2008'de mimarlar odasına başvurulduğunu belirtti. Projeye göre, binanın bodrum, zemin kat ve 6 kattan oluştuğunu dile getiren Durgun, mimarlar odasının çekince raporuna göre ise bu binanın yüksekliğinin 32,4 metre gözüktüğünü bildirdi.

Gökhan Durgun, ''Binanın yüksekliği önce 23,5, sonra 28,5 sonra da 32,4. Yani 9 metre fark ediyor. 9 metre kabaca 3 kat yapar. Çarpı 28 bin metrekare, yaklaşık 80 bin metrekareye yakın, anlaşılmaz bir bina ortaya çıkıyor'' dedi.

Firmanın, bunun karşılığında belediyeye 115 bin avro karşılığında asfalt silindiri ile asfalt kazıma makinesi aldığını ileri süren Durgun, ''Aktörler aynı. Yine AKP'li iş adamları, yine bir belediye başkanı, belediye yönetimi; anlaşılmaz bir biçimde 23,5'den 28,5 çıkan bir bina yüksekliği'' diye konuştu.

Durgun, yasal yetkililerin bu konuda gereken soruşturmayı açmasını istedi.

 

Bir dükkan 300-400 bin dolar

CHP'li Durgun, ''İki farklı karar mı var, yoksa belediye kararında tahrifat mı var?'' sorusu üzerine, kararların aynı olduğunu ifade ederek, ''Tahrifat görünüyor'' dedi.

Konuyla ilgili olarak İskenderun'da suç duyurusunda bulunacağını bildiren Gökhan Durgun, alışveriş merkezinin piyasa değerinin sorulması üzerine, ''Orada bir dükkanın satış fiyatı, 300-400 bin dolar civarındadır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler