Sedat Şahin'in çete davasında tahliye

Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 54 sanığın yargılandığı çete davasında, tutuklu sanık Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun, ifade verdiği sırada daha önce stent takılan damarı patladı. Hastaneye kaldırılan Büyüksarıoğlu, mahkeme heyetince tedavisinin uygun bir şekilde yapılması için tahliye edildi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 18:45
Abone Ol google-news

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 54 sanığın çete davasından yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun, ifade verdiği sırada daha önce stent takılan damarı patladı.

Duruşmaya Sedat Şahin ve Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 11 sanık ile tutuksuz yargılanan 10 sanık katıldı. Duruşmada, sanıklardan Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin ile tutuklu diğer sanıklar ek savunmalarını verdi.

 

Büyüksarıoğlu'nun savunması

İfadesi alınan tutuklu sanık Mehmet Ali Büyüksarıoğlu, Kamber Ocaklı'nın kendisine 4 milyon 200 bin dolar borcu olduğunu ve Ocaklı ile ilgili daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi.

Olaydan bir önceki gece Kamber Ocaklı ile olduklarını ve Ocaklı'nın kendisine ''Sedat Şahin ile buluşacağını'' söylediğini anlatan Büyüksarıoğlu, ''Kamber Ocaklı'nın piyasaya çok borcu vardı. Bu nedenle, Ocaklı, 'Sedat Şahin benim üzerime saldırdı' diye beyanlarda bulunmuştur. Amacı bu borçlardan kurtulmaktır. Kendisi arkadaşımdı. İtalya davasına gelince Sedat Şahin her şeyi söyledi. Benim cinayetle hiçbir ilgim yok. Sedat Şahin'in de bunu yapacağına ve yaptıracağına inanmıyorum. Kendi pasaport ve telefonumu kullandım'' diye konuştu.

Büyüksarıoğlu, ifadesine devam ederken, daha önce stent takılan damarının patlaması nedeniyle rahatsızlandı ve bayılarak yere düştü. Duruşma salonundaki jandarma ve görevlilerin yardımıyla ilk tıbbi müdahalenin ardından Büyüksarıoğlu, hastaneye kaldırıldı. Büyüksarıoğlu'nun hastane raporları ve duruşma salonundaki durumunu göz önüne alan mahkeme heyeti, sanığın, ''tedavisinin olağan bir şekilde yapılması ve geriye dönülmeyecek mağduriyetler yaratmama'' gerekçesiyle tahliyesini kararlaştırdı.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

 

Davanın geçmişi

''Sahra Operasyonu''na ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin'in ''taammüden adam öldürmeye azmettirmek'' suçundan müebbet, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'' ile ''gasp'' suçlarından ise 4,5-29 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Sanıklardan 8'inin, ''taammüden adam öldürmek'' suçundan müebbet hapse mahkum edilmesi isteminde bulunulan iddianamede, diğer sanıkların da ''gasp'', ''patlayıcı madde bulundurmak'', ''6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'', ''çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak'' ve ''bu örgüte yardım ile yataklık etmek'' suçlarından 6 ay ile 29 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler