CHP Amerika'da büro açacak

CHP, ABD'de yapılan başkanlık seçiminin ardından yeni yönetimle ilişkileri sıkılaştırmak için Avrupa'da açılan büronun bir benzerini ABD'de açma kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Avrupa'da açılan büro sayesinde CHP'nin fikirlerinin Avrupa ülkeleri tarafından birinci elden öğrenildiğini kaydederek, "Amerika'da da bir büro açmayı düşünüyoruz. Eğer imkan bulursak faaliyete geçireceğiz" dedi.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 08:28
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Washington’da büro araştırdıklarını belirtirken,  Avrupa’da açılan büronun bir benzerini ABD’de açmak için mevzuatı incelediklerini söyledi. Öymen, Türkiye ile ABD ilişkilerini önümüzdeki dönemde “AKP tekeline” bırakmayacakları söyledi.

CHP yönetimi, Brüksel’e açılan iletişim ofisinin bir örneğini ABD’de açmak için kolları sıvadı. Konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen çalışmalarına başladı.
Öymen; yaptığı açıklamada, Brüksel’de faaliyet gösteren iletişim ofisinin CHP ile Avrupa ülkeleri arasında bir köprü görevi gördüğünü belirtirken, CHP’nin fikirlerinin Avrupa ülkeleri tarafından birinci elden öğrenildiğini kaydetti.

Öymen, “Brüksel Bürosu, bizim açımızdan memnuniyet verici bir durumda. Zamanla daha da verimli olacaktır” dedi.

Amerika’da da lobi faaliyeti gösterecek bir büro için kolları sıvadıklarını belirten CHP’li Öymen, “Amerika’da da bir büro açmayı düşünüyoruz. Yalnız, ABD’deki mevzuat Avrupa’dan farklı. Bu işleri ABD’de yapan lobi firmaları var. Onların vergi yükü de ağır. Eğer imkan bulursak faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.
 

 

"AKP tekeline bırakmayacağız"

ABD’de Barack Obama’nın başkanlığına seçilmesiyle birlikte yeni bir dönem başladığını söyleyen Öymen, bu dönemde Türk-Amerikan ilişkilerini dikkatle takip edeceklerini söyledi.

Obama ile birlikte Amerika’da değişim beklendiğini ifade eden Öymen, özellikle PKK ve Irak konusunda izlenecek ABD politikalarının yakın takipçisi olacaklarını vurguladı. Amerika’nın uzun yıllar lobilerin etkisinde kalarak siyaset ürettiğini belirten Öymen, şunları söyledi:
“Amerika’da ‘Hükümet en güçlü lobidir’ diye bir söz vardır. Eğer, yeni oluşacak yönetim lobilerin etkisi altında kalmazsa, Türkiye- Amerika ilişkileri olumlu bir seyirde devam eder. Obama, soykırım ve Kıbrıs’la ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bunların nasıl uygulanacağını hep birlikte göreceğiz. Biz yeni dönemde Türk-Amerikan ilişkilerini AKP tekeline bırakmayacağız. AKP iktidarı, yıllardan beri Amerika’yı kendi tekellerine aldılar, Neoconlar vasıtasıyla. Amerika da yeni insanlar olacak şimdi. Biz bu yeni insanları bu oyunlara gelmeyeceklerine inanıyoruz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler