Toptan - Miloşoski görüşmesi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski ile bir araya geldi. Kabulde konuşan Miloşoski, Türkiye'nin, Makedonya'nın bağımsızlığını hep desteklediğini belirterek "''Makedon ve Türk halkları, ortak değerlere sahip ve aralarında yakın iş birliği vardır. En büyük ortak değerimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 09:27
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Toptan, dost ülke Makedonya'nın Dışişleri Bakanı Miloşoski'yi, TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Daha önce Makedonya Meclis Başkanını da ağırladıklarını hatırlatan Toptan, bu tür ziyaretlerin ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Toptan, 21 Aralık'ta Makedonya'ya resmi bir ziyarette bulunacağını dile getirerek, ''Makedonya, bizim tarih ve kültürle bağlı olduğumuz ve kendi memleketimiz gibi gördüğümüz bir ülke. Oralardan gelip Türkiye'ye yerleşmiş çok vatandaşımız var. Balkanlar'dan, Makedonya'dan Üsküp'ten, Manastır'dan göç eden çok kişi var'' dedi.

Türkiye'nin, Makedonya'nın bağımsızlığını hep desteklediğini, bu desteğin kendileri için de önemli olduğunu anlatan Miloşoski ise, şöyle devam etti: ''Makedon ve Türk halkları, ortak değerlere sahip ve aralarında yakın iş birliği vardır. En büyük ortak değerimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle Manastır'da, Milli Savunma Bakanımız ile Türk Büyükelçisinin de katıldığı bir anma töreni yapıldı. Önümüzdeki yıl, Atatürk'ün annesinin ve babasının evini, restore edeceğiz.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler