'Konuk şef' hazırlanıyor

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı ''konuk şef'' olarak yöneteceği özel konser için hazırlıklarını sürdürüyor. Borusan Holding tarafından, klasik müzik alanında yetenekli genç bir sanatçının yurt dışında lisanüstü eğitim alması için düzenlenen ''konuk şef'' projesi kapsamında bu yıl Eczacıbaşı orkestrayı yönetecek.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 15:35
Abone Ol google-news

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı ''konuk şef'' olarak yöneteceği özel konser için hazırlıklarını sürdürüyor.

Borusan Holding tarafından, klasik müzik alanında yetenekli genç bir sanatçının yurt dışında lisanüstü eğitim alması için düzenlenen ''konuk şef'' projesi kapsamında bu yıl Bülent Eczacıbaşı orkestrayı yönetecek.

Eczacıbaşı, yarın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı'ndaki özel konser için İstinye Borusan Oto'da şef Gürer Aykal eşliğinde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile prova yaptı. Provanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Eczacıbaşı, projede önceki yıllarda iş adamı Ahmet Kocabıyık ve Rahmi Koç'un ''konuk şef'' olarak yer aldığına değinerek, Borusan'dan kendisine bu teklif geldiğinde sevinerek kabul ettiğini söyledi.
Teklifin bir yıl önce geldiğini dile getiren Eczacıbaşı, ''Çalışmalar başlayalı 2-3 ay oldu, ancak hazırlıklar son günlerde yoğunlaştı. Orkestrayla ilk provamızı dün, bugün de ikinci provamızı yaptık. Ama daha önce Gürer Aykal hocamızla notalar üzerinde çalışmalar yaptık. Müziği CD'lerden dinleyerek çalışmalar yaptık'' dedi.

Bülent Eczacıbaşı, yarın akşam orkestrayı sadece sembolik olarak yöneteceğini ifade ederek, ''Bu 10-15 dakika ile sınırlı, benim kısa süre için yapabileceğim bir şey. Hazırlanabileceğim ölçüler içerisinde olacağını düşündüm. Gürer Aykal'ın da sabırlı çalışmalarıyla bir hazırlık yaptık. Ama orkestrayı hazırlayan, o noktaya getiren asıl şef Gürer Aykal'' dedi.

Eczacıbaşı, ''konuk şef'' olarak katılacağı konser nedeniyle yaptığı bağışla genç yetenek Mustafa Arda Cabaoğlu'nun Rocherster Eastman School Of Music Üniversitesi'nde yüksek lisans derecesinde trompet eğitimi alacağının hatırlatılması üzerine şu görüşleri dile getirdi: ''Projenin güzelliği orada bence. Bu şekilde çok yetenekli öğrencilerimiz müzik eğitimlerini en iyi şekilde yapma olanağı buluyorlar. İnşallah onları dünya sahnelerinde görebileceğiz. Çok güzel düşünülmüş bir proje. Benim de projede yer almak istememin başlıca nedeni açıkçası bu. Asıl amaç, hem böyle bir projeye dikkat çekmek hem küçük de olsa katkıda bulunmak ve bunun devamlılığını sağlamak.''

Müzik ile ilgisinin sadece dinleyici düzeyinde olduğunu belirten Eczacıbaşı, ''Kendime amatör bir müzisyen bile diyemiyorum ne yazık ki'' diye konuştu.

 

Proje 2006'da başladı

Her yıl klasik müzik alanında yetenekli genç bir sanatçının yurt dışında lisanüstü eğitim alması ve bu şekilde Türkiye'de klasik müziğin gelişmesi için Borusan Holding'in 2006'da başlattığı proje çerçevesinde, ilk olarak Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2007'deki ikinci özel konserde ise Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ''Konuk şef'' olarak görev yapmıştı.

Lütfi Kırdar'daki Anadolu Salonu'nda gerçekleştirilecek üçüncü konserde Bülent Eczacıbaşı, ''Fındıkkıran Bale Suiti''nin 4 bölümünü yönetecek.

Genç fagot sanatçısı Burak Özdemir'in de katılacağı Şef Gürer Aykal yönetiminde devam edecek konserde, Mozart, Prokofiev ve Çaykovski'nin eserleri seslendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler