Altın Piyano'da etkinlikler sürüyor

Sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın yaptığı 9. Antalya Piyano Festivali devam ediyor. Festival'de Antalya Devlet Opera ve Balesi "Mutlu Prens", "Madama Butterfly" ve "Korsan" adlı eserleri sergileyecek. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Muratpaşa Belediyesi Akdeniz Oda Korosu, yarın ''Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar'' konseri verecek.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 08:49
Abone Ol google-news

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festivalde, 15 Kasım'da Gonzalo Rubalcaba konser verecek. 1964 yılında devrim sonrası Havana'sında doğan Rubalcaba, popüler kültürle birlikte Küba'nın geleneksel şarkı ve dans formlarını içinde büyüdüğü ortamda öğrendi.

Ailesinin farklı kültürüne karşın klasik bir eğitim alan ve Havana Güzel Sanatlar Enstitüsü'nden kompozisyon alanında mezun olan sanatçı, gençlik yıllarında popüler müziğin içinde caz gruplarıyla ve sonra kendi kurduğu Grupo Proyecto ile Avrupa, Afrika ve Asya'da turneler yaptı.
 

Sanatçı, bugüne kadar 14 kez Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi ve 4 kez bu ödülü kazandı. Festivalde 17 Kasım'da Moskova Virtiözleri konser verecek. Rusya'nın en büyük ödülü olan ''Ulusal Kültür Mirası'' ödülüne sahip olan Vladimir Spivakov'un yönetimindeki orkestraya, piyanoda Alexander Gindin eşlik edecek.

Festivalin bu haftaki son konuğu ise Sa Chen olacak. Chen, 19 Kasımda konser verecek.

 

Konser

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Muratpaşa Belediyesi Akdeniz Oda Korosu, yarın ''Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar'' konseri verecek.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki konserde, orkestrayı Orhan Şallıel yönetecek.
Konserde orkestra ve koroya, solist olarak klarnette Mansur Köfeci ile bariton Ümit Tekinay eşlik edecek.

 

ANTDOB

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 16 Kasım'da ''Mutlu Prens'' adlı müzikal çocuk oyununu sahneleyecek.

Işık Noyan'ın yazdığı, Şebnem Özsaran'ın sahnelediği iki perdelik eserde, halkı yoksulluk içinde olduğu halde sarayında mutlu bir hayat süren prensin öyküsü anlatılıyor.
Sürüsünden ayrılarak yolu bu ülkeye düşen kırlangıç, mutlu prens ile arkadaş oluyor ve birlikte fakir insanlara yardım ediyorlar.

Eserin özgün müzikleri Hüseyin Çebi, dekor ve kostümleri Çağda Çitkaya, koreografisi ise Esra Taner'e ait.

Topluluk, 19 Kasım'da Puccini'nin ünlü eseri ''Madama Butterfly'' ile sanatseverlerin karşısında olacak.

Rejisörlüğünü Flavio Trevisan'ın üstlendiği üç perdelik eserde, orkestrayı Alexandru Samoila yönetiyor. Eserin dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı ise Talip Şahin'e ait.
 

ANTDOB, 20 Kasım'da da iki perdelik ''Korsan'' balesini izleyiciyle buluşturacak. Müziklerini Adolphe Adam'ın yaptığı, Sergei Tereshenko ve Natalia Arobelidze'nin sahneye koyduğu eserin dekorları Ömer Gündüz, kostümleri Çağda Çitkaya'ya ait.

Sevgilisi esir pazarında satılmak üzereyken pazar yerini basan korsanların lideri Konrad ile Medora'nın aşk öyküsünün anlatıldığı eser, iki perde olarak sahnelenecek.
Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

 

Tiyatro

Antalya Devlet Tiyatrosu, yarın ve 15 Kasım'da ''Benim Doktor Oğlum'' adlı oyunu beğeniye sunacak.

Eli Saghi'nin yazdığı, Ali Meriç'in yönettiği oyunun dekorları ve kostüm tasarımı Buket Akkaya'ya ait. Oyunda, Erdoğan Aydemir, Senem Şahin, Orkun Yılmaz, Gözen Müftüoğlu, Sultan Yumak, Kader Gözpınar ve Şenol Kaderoğlu rol alıyor.

Eserde, fedakarlıklarla yetiştirdikleri ve okuttukları oğullarının tıp eğitimini tamamladıktan sonra dönüşünü bekleyen Asriel ve Vera'nın, oğulları ve sevgilisiyle yaşadığı komik olaylar anlatılıyor. Topluluk, 16, 18 ve 19 Kasımda ''Masallar ve Türküler'' adlı eserle minik tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Rumen Stefanov Racev ile Selim Gürata'nın yazdığı, Racev'in Boryana Georgieva ile birlikte yönettiği eserin dekor ve kostüm tasarımı Fatma Ataç, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.
 

Oyunda, Mustafa Doğan Ayhan, Aslı Arslan, Tuğçe Özyüzgen, Aslı Turanlı Kaderoğlu, Volkan Dinç, Çiğdem Bulut, Özgür Yıldırım ve Çağdaş Çobanoğlu rol alıyor. Devlet Tiyatrosu oyuncuları, 19 ve 20 Kasımda da ''Bay Kolpert'' adlı eseri sahneleyecek.
Hakan Çimenser'in yönettiği oyunun dekor ve kostümlerini Işın Mumcu hazırladı. Oyunda, Bahar Işık, Sedat Savtak, Selim Bayraktar, Zeynep Hasdal Çolakoğlu ve Gökhan Sevimli rol alıyor.

Alman yazar David Gieselmann'ın eserinden uyarlanan oyunun konusu özetle şöyle:
''Ralf ve Sarah çifti, heyecanda son noktayı aramaktadır. Yemeğe davet ettikleri arkadaşları çifte, işlemiş oldukları bir cinayeti anlatır. Kurban olduğunu iddia ettikleri kişi ise konuk iş arkadaşının patronu Bay Kolpert'tir. Bunun bir şaka olduğuna inanan davetliler, bir süre sonra hikayeye inanmaya başlar.'' Bay Kolpert, sürükleyici, sürprizlerle gelişen kara bir komedi.
 

 

Öykü günleri

Türkiye'nin önde gelen edebiyatçılarının katılımıyla düzenlenen 9. Antalya Öykü Günleri, yarın başlayacak.

Antalya Sanatçılar Derneğince düzenlenen Öykü Günleri'nde, ''Öyküde taşranın ruhu'', ''Mart, eylül ve öykü'', ''Yazarların yalnızlıkla ve kalabalıkla ilişkisi'', ''Akdeniz'in koynunda yazmak'', ''Bir atölye çalışması olarak yaratıcı yazarlık'' konularında paneller yapılacak.
 

16 Kasım'a kadar sürecek Öykü Günleri'ne konuşmacı olarak  Ethem Baran, Abdullah Ataşçı, Nusret Gürgöz, Hürriyet Yaşar, Şehmus Ay, Nalan Barbarosoğlu, Müge İplikçi, Saba Kırer, Neşe Karel, Hasan Kıyafet, Nuri Erkal, Kamile Yılmaz, Mustafa Asoğlu, Celal Hafifbilek ve Aydın Şimşek katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler