Darling: Kriz 2010'da atlatılır

The Independent gazetesine ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling, ülkesini kısa süreli ancak keskin bir ekonomik şokun beklediğini söyledi. Darling, ilerleyen dönemlerde vergide arttırımda bulunabileceklerini belirterek, krizin 2010 yılında atlatılabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 10:12
Abone Ol google-news

The Independent gazetesine ekonomiyle ilgili görüşlerini açıklayan İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling, ekonomik krizin şiddetli yaşanacağını, ancak 2010 yılı itibariyle atlatılmış olacağını belirtirken, belki ilerleyen dönemde vergilerde yeniden bir miktar arttırımda bulunmalarının gerekebileceği uyarısında bulundu.

İngiliz ekonomisinin gelecek yıl yüzde 1'in üzerinde küçülmesinin de beklenebileceğini belirten Darling,''ancak 2010'a gelindiğinde güçlü olarak tekrar aynı noktaya dönecektir'' dedi.

Independent, ''ekonomik durgunluğa giriyoruz. Ancak benim bunu atlatacağımıza güvenim tamdır'' diyen Darling'in bu sözlerinin, krizin kaçınılmaz olduğunun bugüne kadarki en açık kabul ve itirafı olarak alınması gerektiğini vurguladı.

Darling'in sözlerinin işsizlerin sayısının 1 milyon 820 bine yükseldiğinin açıklandığı güne denk geldiğine de dikkati çeken Independent, bunun son 11 yılın en yüksek işsizlik rakamı olduğunu bildirdi.

Darling'in bu konudaki yorumunun ise hükümetin işsizlere iş sağlamak için kesin ve daha akıllıca önlemler alması gerektiği şeklinde olduğunu duyuran Independent, ekonominin canlanması için halen bazı vergi indirimlerine giden Darling'in, önümüzdeki yıllarda vergilerin bir miktar yükseltilebileceğinin işaretlerini verdiğini de bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler