Danıştay çalışanlarından eylem

Danıştayda çalışan memurlar, banka promosyonlarının eşit dağıtılması, sözleşmeli personelin kadroya alınması ve bazı sosyal hakların sağlanması istemiyle Danıştay önünde eylem yaptı. Grup sözcüsü Büro Emekçileri Sendikası (BES) Danıştay İşyeri Baştemsilcisi Şükrü Beştaş, bu taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 10:39
Abone Ol google-news

Danıştay çalışanları Danıştay binası önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Danıştay İşyeri Baştemsilcisi Şükrü Beştaş, yargı emekçilerinin de insanca yaşama hakkı olduğunu, çalışma barışının ve sürekliliğinin sağlanması için hakim ve savcılar gibi yargı emekçilerinin de kendi görev, sorumluluk ve iş yoğunluklarına uygun ücret alması gerektiğini söyledi.

Beştaş, banka promosyon paralarının eşit dağıtılmasını, sözleşmeli personelin kadroya alınmasını, görevde yükselme sınavı açılmasını, adalet hizmetleri tazminatlarının artırılmasını, fazla çalışma tazminatlarının düzenlenmesini ve grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasını istedi.

Sendika olarak bu taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Beştaş, ''Yüzyılın soygun hareketinin sadakalarına muhtaç duruma düşürülmeye çalışıldığımız bu günlerde, herkesi, her kesimi ve özellikle idareci sınıfından olanları, sosyal devlet anlayışının gereği gibi davranmaya davet ediyoruz'' dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler