Bir nefes caz

4-25 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 14. Ankara Caz Festivali'nin bu yılki teması "Bir Nefes Caz" olarak belirlendi.

Yayınlanma: 31.01.2011 - 13:32
Abone Ol google-news

Ankara Caz Derneği ve LEO Organizasyon'un birlikte yürüttüğü festival 14. yaşında Mulgrew Miller Trio feat. Tim Green, Janusz Oleyniczak, Maria Joao & Maria Laginha Quintet gibi cazcıların yanı sıra Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Yıldız İbrahimova & Ivo Papasov ve Volkan Hürsever Quartet olmak üzere önemli cazcıları Ankaralı sanatseverlerle buluşturacak.
"Bir Nefes Caz" sloganıyla yola çıkan festivalin açılış konserini 4 Şubat Cuma akşamı Türkiye'nin en önemli büyük orkestralarından olan Cazın Kartalları- Hava Kuvvetleri Komutanlığı Caz Orkestrası veriyor. ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu'nda saat 20.30'da başlayacak olan konserde orkestraya Türkiye'nin önemli caz trombon sanatçısı ve solistlerinden Fatih Erkoç eşlik edecek.

Orkestra caz klasiklerinden oluşan repertuarıyla dinleyicilerin karşısında olacak.
Hacettepe Üniversitesi'nde Caz Bölümü kurulmasında öncülük etmiş Emre Kartarı ve grubu ise 5 Şubat Cumartesi akşamı Cer Modern'de saat 20.00'de sahne alacak. Kartarı ve grubu, Türk trompet sanatçılarından İmer Demirer eşliğinde, Miles Davis bestelerinin özgün yorumlarından oluşan bir konser verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler