Torba Tasarı mesaisi sürüyor

TBMM Genel Kurulu'nda ''Torba Tasarı''nın görüşülmesine devam ediliyor.

Yayınlanma: 11.02.2011 - 13:15
Abone Ol google-news

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta'da yerel basının sorunları ve BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Van'ın ekonomik ve ticari sorunları hakkında gündem dışı konuşma yaptı.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da Erzincan'ın kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

Gündem dışı konuşmaların ardından ''Torba Tasarı''nın görüşülmesine geçildi.

 

Görüşmeler 8. bölüm ile devam ediyor

Milletvekilleri, 8. bölümde verdikleri değişiklik önergeleri üzerinde görüşlerini açıkladılar.
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, tasarının bu haliyle ''obez ve ucube'' olduğunu söyledi. Gecikmiş ve mükelleflere sıkıntı yaratan tasarının bir an önce yasalaşarak, çalışanların ve iş dünyasının rahatlatılmasını istediklerini kaydeden Ergin, çeklerini ödeyemeyenlere de kolaylık yapılması gerektiğini söyledi.

Ergin, Türkiye Kömür İşletmelerinin alımlarının, Kamu İhale Yasası'nın kapsamı dışına çıkartılmasını eleştirdi.

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Hükümetin ekonomi politikalarının iflas ettiğini savunarak, ''seçimlerde iktidarın sonlandırılmasının kaçınılmaz olduğunu'' ileri sürdü.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tasarının görüşmeleri sırasında yeni madde ihdas eden önerge verdi.

Önerge doğrultusunda kabul edilen maddeye göre, mevcut düzenlemede, toplu konut projelerinde kamulaştırma, mülkiyet, arsa temini, imar işlemleri ve uygulama projesine ilişkin şartlar aranmaksızın ihaleye çıkılabilirken; yapılan değişiklikle, tüm projelerde söz konusu şartlar aranmaksızın ihaleye çıkılabilecek.

Önerge üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, düzenlemeyle, TOKİ'nin devlete yaptığı kamu binaları nedeniyle Kamu İhale Kanunu'ndan istisnai hale getirildiğini kaydetti.

TOKİ'nin projelerini ve yaptığı konutları eleştiren Hamzaçebi, yapılan bir ankete göre, TOKİ'den konut alanların evlerinden memnun olmadığının ortaya çıktığını ifade etti. Akif Hamzaçebi, TOKİ'nin yetkilerinin, devlette hiç bir kurumda olmadığını söyledi.


Arınç yanıt verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in, ''TRT'den maaş aldığı'' iddialarını gündeme getirdi.

Dibek'e yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahmet Sever'in son 2 yıl içerisinde TRT'ye, Avrupa Konseyi konusunda ''Avrupa Gözü'' ile ilgili bir program yaptığını belirterek, ''Program 5 hafta devam etmiş ve bölüm başına 3 bin lira ödeme yapılmış. Geçmişte bir program yapmış, program başına kendisine ödeme yapılmış ve bunun toplamı 15 bin lira olabilir. Ama TRT'de kadrolu bir eleman değil, TRT'den aylık alan bir eleman değildir'' dedi.

Tasarının görüşmeleri, 184. madde üzerinde devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler