Sendikalar, Başbakan Erdoğan'ı kınadı

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir protesto mektubu göndererek, 3 Şubat tarihinde Ankara'da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerine yönelik uygulanan "polis şiddeti"ni kınadı.

Yayınlanma: 12.02.2011 - 14:08
Abone Ol google-news

Sharan Burrow'un Başbakan Erdoğan'a bir mektup göndererek "Torba yasa"nın geri çekilmesini talep etti. Burrow mektubunda, "Türkiye'nin de içinde bulunduğu 151 ülkeden 301 sendikayı ve 176 milyondan fazla sendika üyesini temsil eden ITUC olarak en temel yasal hakları olan protesto hakkını kullanan ve emek karşıtı yasayı protesto etmek isteyen barışçıl gösterilere katılan kişilere dönük uygulanan polis şiddetini kınamak için size yazıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ankara'da gerçekleştirilen eylemden bir gün önce, gösteriye katılan kişilere "polis şiddeti" uygulanmamasını garanti altına almasını talep eden bir mektubu daha Başbakan Erdoğan'a gönderdiklerini ifade eden Burrow, "Türk yetkililerin bu talebimizi dikkate almaması bizim açımızdan bir hayal kırıklığıdır. Bunun yerine sadece haklarına saygı gösterilmesini talep eden göstericilere karşı biber gazı ve basınçlı su kullanılmıştır" dedi.

Burrow mektubunda, "Uluslararası sendikal hareketin ve Avrupa Kurumlarının hükümetinizden yasalarınızı uluslararası ve Avrupa standartlarıyla uyumlu hale getirmeniz noktasında her seferinde ricada bulunulmaktadır. Ancak ITUC olarak bu taleplerin aksi yönünde bir gidişat olduğunu ve ILO'nun 87 ve 98 sayılı sözleşmelerinden her geçen gün daha da uzaklaşıldığını görmekteyiz. Bu durum uluslararası işçi hareketi için büyük bir endişe oluşturmaktadır" dedi.

Torba yasada yer alan çalışma hayatını "olumsuz" yönde etkileyecek maddelerin geri çekilmesini talep eden Burrow mektubunda, "Türk yetkilileri yasal haklarından başka bir şey aramayan göstericilere yönelik şiddet kullanmaktan geri durmalıdır. Türkiye'den bir an önce uluslar arası hukukun yükümlülüklerini yerine getirmesini ve imzacısı olduğu uluslar arası sözleşmelere ve anlaşmalara saygı göstermesini beklemekteyiz" ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler