Uçuş öncesi 'Cumhuriyet Sergisi'

TAV Havalimanları, Cumhuriyetin 85. yılı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda açtığı 'Cumhuriyet Sergisi', yerli ziyaretçiler kadar turistlerin de turistlerin de ilgisini çekiyor.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 10:33
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesinin arşivinden derlenen Dış Hat Gidiş Kat TAV Galerideki sergide yer alan fotoğraflarda, 19 Mayıs 1919’da Samsundan başlayan Milli Egemenlik süreci,  Mustafa Kemal Atatürkün günlük hayatından enstantaneler ve Cumhuriyet tarihine ışık tutan önemli anlar, kare kare izleyiciyle buluşuyor.

Erzurum ve Sivas Kongrelerinden Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasına, yurdun işgalden kurtarılması için başlatılan Kurtuluş Savaşından 29 Ekim 1923te Cumhuriyetin ilanına kadar gurur duyulacak başarıları yansıtan fotoğraflardan oluşan sergide, hilafetin kaldırılması, hukuk alanındaki değişiklikler, kılık-kıyafet ve harf devrimleri gibi Türkiyenin modernleşme yolundaki adımlar, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün farklı dönemlerde çekilmiş ve az bilinen fotoğrafları izleyiciyle buluşuyor.

TAV Havalimanları Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, Türkiye Cumhuriyetinin 85. yılı kapsamında gerçekleştirdikleri Cumhuriyet Sergisi ile yerli ve yabancı yolcularına geçmişten günümüze bir yolculuğa çıkarmak istediklerinisöyledi. Vargül, Sergi, Kurtuluş Savaşından Cumhuriyetin ilanına kadar, herkesi gururlandıran başarıları, Atatürkün kurduğu Cumhuriyeti ve sonrasında birçok alanca yaşanan yenilik hareketlerini fotoğraflarla özetliyordiye konuştu.

Cumhuriyet Sergisi, 2 Aralık Salı gününe kadar açık kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler