DP'de yeniden Soylu dönemi

DP'nin 9'ncu Olağan Büyük Kongresi'nde Süleyman Soylu 993 oyun 922'sini alarak yeniden genel başkan seçildi. Kongrede 5 aday başkanlık için yarıştı. Soylu, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından, ''Kongremiz, zengin, demokrat, güçlü, modern bir Türkiye arzusunu dile getirmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 15.11.2008 - 11:45
Abone Ol google-news

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen, Demokrat Parti’nin 9’ncu Olağan Büyük Kongresi’nde Süleyman Soylu 993 oyun 922’sini alarak yeniden genel başkan seçildi.1003 oyun kullanıldığı ve 10 geçersiz oyun çıktığı genel kurulda 993 geçerli oyun 922’sini Süleyman Soylu aldı. Nevval Sevindi 32 oyda kalırken, Refaaddin Şahin 26, Nuri Efe 12, Ramazan Yazgan 1 oy aldı. Cemal Önez’e ise oy çıkmadı.

Tansiyon düştü

Süleyman Soylu, parti delegelerine seslendiği konuşmasının başında tansiyonu düşünce sözlerine ara vermek zorunda kaldı. Partililerin yoğun ilgisi karşısında duygulanan Soylu, "Sevgiye ben dayanamıyorum da bu AKP nasıl dayanacak merak ediyorum" diye konuştu. 

Soylu: Kongremiz güçlü bir Türkiye arzuluyor

Soylu, genel başkan seçilmesinin ardından, ''Biz bugün kardeşliğin, barışın, demokrasinin, iyi niyetin ve bu gelenekte büyümenin erdeminin ne olduğunu bütün Türkiye'ye gösterdik'' dedi. Soylu, kongrenin bütün ülkeye mesaj verdiğini ve ''Türkiye'nin içerisinde bulunduğu duruma itiraz ettiğini'' söyledi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler