Meclis'te bu hafta

Meclis'te bütçe maratonuna bu hafta da devam edilecek. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu hafta Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile DPT, SPK, BDDK, TÜİK ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın bütçeleri görüşülecek.

Yayınlanma: 16.11.2008 - 07:26
Abone Ol google-news

Meclis, yoğun bir haftaya daha başlıyor. Meclis Genel Kurulu’nda 36 maddelik Kamu İhale Kanunu’nda değişiklik yapan tasarının görüşmelerine devam edilecek. Tasarıya göre, onaylanan veya iptal edilen ihaleler en geç 3 gün içinde bütün isteklilere bildirilecek. İhale dokümanına ilişkin şikayetler ihale tarihinden 3 iş günü öncesine kadar yapılabilecek. Doğal afet, savunma ve güvenlikle ilgili ihalelerde idareye yapılan şikayet başvuru süresi; 15 günden 5 güne, diğer durumlarda 15 günden 10 güne iniyor.

 

Savunma ve güvenlikle ilgili alımlar kapsam dışında tutulacak

Tasarıya göre savunma, güvenlik ve istihbaratla ilgili alımlar, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulacak. Kanun kapsamındaki idarelerin, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ana statüsündeki hizmetleri ile et ve et ürünleri için Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nden, ray üstünde çekilen araçlarda kullanılan monoblok tekerlek takımları için Makine Kimya Endüstrisi'nden yapacakları alımlar Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında olacak. Meclis Genel Kurulu’nda Kamu İhale Kanunu tasarısının ardından ise Türkiye İstatistik Kanunu’nda değişiklik yapan tasarının görüşmeleri yapılacak.


Bütçe görüşmelerine devam

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise bütçe görüşmelerine devam edilecek. 17 Kasım Pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri, 18 Kasım Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülecek. 19 Kasım Çarşamba günü Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ı bağlı kuruluşların bütçelerinin ele alınacağı komisyonda aynı gün Ulaştırma Bakanlığı bütçesi de görüşülecek. 20 Kasım Perşembe günü DPT, SPK, BDDK, TÜİK ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın bütçeleri görüşülecek. 21 Kasım Cuma günü ise Dışişleri Bakanlığı bütçesi komisyon gündeminde olacak.

 

SAV Komisyonu Akyürek'i dinleyecek

Bu hafta Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, geçen hafta gensoru görüşmeleri nedeniyle ertelediği toplantısını gerçekleştirecek. Komisyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’i dinleyecek. Bu hafta ayrıca Adalet Komisyonu’nda da 649 maddelik Türk Borçlar Kanunu tasarısıyla ilgili görüşmelere devam edilecek. Komisyon, geçen hafta yaptığı toplantılarda tasarının 104 maddesini kabul etmişti. Tasarı komisyonda 19-20 ve 21 Kasım günlerinde ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler