'Libya'daki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz'

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Libya'da yaşanan olaylara ilişkin olarak, ''Hepimizin önceliği, hem devletin hükümetin hem işsahiplerinin, bütün kuruluşların önceliği bence oradaki vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın bir an evvel güvenliğe kavuşması, güvenli bir şekilde Türkiye'ye dönmeleri'' dedi.

Yayınlanma: 22.02.2011 - 09:48
Abone Ol google-news

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD-Endeavor, İyiGirişim Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜSİAD olarak Libya'daki gelişmeleri yakından ve biraz da endişeyle takip ettiklerini ifade eden Boyner, ''Konunun siyasi veya ekonomik boyutu olacak ama şu noktada hepimizin önceliği, hem devletin hükümetin hem işsahiplerinin, bütün kuruluşların önceliği bence oradaki vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın bir an evvel güvenliğe kavuşması, güvenli bir şekilde Türkiye'ye dönmeleri'' diye konuştu. Hükümetin bu konuda sessiz kaldığına yönelik eleştiriler yapıldığına değinilerek sorulan bir soru üzerine Boyner, 25 bin vatandaşın hangi şartlarda orada olduğunun bilinmediğini, öncelikli odak noktasının bu olması gerektiğini söyledi.

Boyner, ''Bu konuda hükümetle, dışişleriyle de görüşmelerimiz var. Bence önce bu konuya odaklanalım. Ondan sonra zaten etrafımızdaki siyasi gelişmeler tabii ki Türkiye'nin dış siyasete bakışı, dış siyasetteki yaklaşımları adına bir takım değişiklikler gerektirebilecektir. Ama bence şu noktada o 25 bin kişi deniyor, orada da daha net bir rakam yok. Mahsur kaldıklarını çoğunun duyuyoruz. Yayılmış, değişik bölgelerdeler, ulaşım yok. Bu sıkıntıları yaşarken bence öncelik o'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, bankaların orada maddi zarara uğrayan işadamlarının kredilerinde kolaylık sağlanması çağrısına ilişkin olarak da Boyner, şunları söyledi: ''Bilançoyu çıkarmamız lazım. Çok uzun vadeli taahhütler var. Şu anda muhatap bulup bulamadığımızdan emin değilim. Libya'daki gelişmeler gerçekten çok belirsiz. Ondan sonra çeşitli önlemler alınmak zorunda diye düşünüyorum.''

Boyner, ''Etrafımızda olan gelişmeler, bence olmak zorundaydı. Dünyanın gittiği yer, daha fazla demokrasinin talep edildiği, gelir dağılımının daha adil, daha kitlelere yayılmış bir noktaya gelmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor. Onun için bence yaşadığımız şeyler çok da sürpriz olmamalı diye düşünüyorum'' dedi.

2001 krizi

2001 krizinin 10'uncu yılı olduğu hatırlatılarak sorulan soru üzerine Boyner, krizin ardından yapısal anlamda Türkiye'ye ivme kazandıran reformlar gerçekleştirildiğini belirterek, önümüzdeki dönemde yatırım ortamıyla ilgili mikro reformlara eğilinmesi gerektiğine dikkati çekti. Boyner, Türkiye'nin kemikleşmiş işsizlik sorunu olduğunu, bunu sadece çözmesi gereken bir konu olmadığını, bütün paydaşların bir arada çözmesi gerektiğini kaydetti.

 

TÜSİAD, sağlıkta inovasyon raporunu yarın Ankara'da tanıtacak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "Türkiye'nin AB Üyeliği Sürecinde Sağlıkta İnovasyon" konulu raporunu Ankara'da tanıtacak. TÜSİAD'dan yapılan açıklamada TÜSİAD Sağlık Çalışma Grubu'nun girişimiyle, Brüksel'de yerleşik Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi (CEPS - The Centre for European Policy Studies) tarafından sağlıkta inovasyon temalı araştırma yapıldığı bildirildi. Açıklamada araştırmanın sonucunda hazırlanan "Türkiye'nin AB Üyeliği Sürecinde Sağlıkta İnovasyon" başlıklı raporun yarın Ankara'da düzenlenecek bir seminer ile kamuoyuna tanıtılacağı belirtildi. Açıklamaya göre Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde sağlık sektöründeki inovasyon konusunu ele alan raporun tanıtım toplantısının açılış konuşmaları Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından gerçekleştirilecek.
 

Rapor bir oturum ile tanıtılacak

Türkiye'de sağlık sektöründe inovasyon imkan ve kapasitesinin, AB deneyim ve uygulamaları ışığında değerlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik öneriler oluşturulması amacıyla hazırlanan rapor, toplantıda düzenlenecek bir oturum ile tanıtılacak. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda, Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi (Center for European Policy Studies - CEPS) Proje Direktörü Dr. Güldem Ökem ve TÜSİAD Sağlık Çalışma Grubu İcra Kurulu Başkanı Ufuk Eren birer sunum gerçekleştirecek.

Toplantıya TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl onur konuğu olarak katılarak bir konuşma gerçekleştirecek. Toplantıda ayrıca, başkanlığını TÜSİAD Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay'ın yapacağı bir panel düzenlenecek. Panelde, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Uzm. Dr. Hasan Çağıl, Tıp Bilişim Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özmen ve Alvimedica CEO'su Dr. Cem Bozkurt katılarak birer konuşma yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler