Yiğidolar, 'Tarzan'lara odaklandı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Manisaspor maçının kendileri için bir dönüm maçı olduğunu belirterek, çok iyi bir deplasman takımı olan Manisaspor'a karşı her türlü tedbiri alacaklarını ve karşılaşmadan iyi bir neticeyle ayrılacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 24.02.2011 - 14:29
Abone Ol google-news

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, haftalardır oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını vurgulayarak, ''İnşallah bu şansızlık bir gün mutlaka bitecek, bu oynadığımız oyunun karşılığını alacağız'' diye konuştu. Bir an önce üst sıralara yükselmeleri için seri galibiyetlere ihtiyaçları olduğunu kaydeden Çalımbay, bu başlangıcın Manisaspor maçında olacağına inandığını söyledi.

Deplasmanda başarı gösteren Manisaspor'a karşı çok zorlu bir maç oynayacaklarını, ancak bu maçta galibiyete ihtiyaçları olduğunu ifade eden Çalımbay, ''Daha yol çok uzun, daha çok maç var, 36 puan var ortada, daha birbiriyle oynayacak takımlar var. Onun için şu anda öyle umutsuz bir düşünceye kesinlikle katılmıyoruz. Ben takımıma yürekten inanıyorum'' dedi.

Taraftarın desteğiyle Manisaspor maçını kazanmak istediklerini anlatan Çalımbay, Manisaspor maçı öncesinde Abdurrahman Dereli'nin tedavisinin sürdüğünü, Denniss İvanovs'un yüzde yüz hazır olmadığını, 2 gün idmana çıkmayan Mehmet Yıldız'ın ise küçük bir probleminin olduğunu anlattı.
 

''Umutsuzluğum ve korkum yok"

Çalımbay, takımda düşme korkusu olup olmadığının sorulması üzerine, ''Benim öyle bir korkum kesinlikle yok, ben takımıma yürekten inanıyorum. Sivasspor zaten benden önce de, geçen sene de aynı sıkıntıları yaşamış, aynı durumdaydı'' dedi.

Eskişehirspor'daki ilk yılında takımın son haftalarda ligde kalmasını sağladıklarını anlatan Çalımbay, düşme potasında çok takım aldığını, Ankaragücü, Denizlispor ve Rizespor gibi takımları çok zor durumlardan alıp kurtardıklarını ifade ederek, ''Şu andaki duruma bakıldığı zaman Sivasspor'un durumu, öteki çalıştığım takımlara göre çok iyi durumda. Onun için benim öyle bir umutsuzluğum ve kaygım yok. Benim kaygım şanssızlığımız. İnşallah bunu kıracağız. Bunun dışında hiçbir korkum yok, çünkü biz futbol oynuyoruz. Hiçbir takıma ezilmiyoruz'' dedi.

Rıza Çalımbay, ligin zirvesinde yer alan takımlara karşı iyi futbol oynadıklarını, Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Trabzonspor ile oynadıkları maçlarda ezilmediklerine işaret ederek, bu maçlarda hem yedikleri gollerde, hem de kaçırdıkları pozisyonlarda çok büyük şanssızlıklar yaşadıklarını söyledi. Eskişehirspor maçı sonrasında hakemlerle ilgili yaptığı açıklamalara açıklık getiren Çalımbay, ilk defa bir hakem hakkında konuştuğunu bildirdi.

Hakemin bu maçtaki faul kararını eleştiren Çalımbay, Eneramo'nun girdiği pozisyonun kendisine göre penaltı olduğunu belirterek, ''Ama bunlar bize göre, ama hakemlerin kasıtlı yaptığına inanmıyorum, ama hata yapıyorlar, biz bunu söylemek istedik. Son zamanlara baktığınızda bu hatalar da bizi buluyor, inşallah bu da son olacaktır. Yoksa bizim hakemlerle ilgili hiçbir zaman problemimiz olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Onlardan tek isteğim biraz daha dikkatli olmaları'' dedi.
 

Taraftara kaygılı olmayın mesajı

Kalan 12 maçın çoğunu kazanabilecek güçte bir takım olduklarını vurgulayan Çalımbay, sahalarında oynayacakları 7 maçta ev sahibi olmanın avantajını çok iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi. Taraftarlardan karamsar olmamalarını, takıma bu zor günlerde sonuna kadar destek vermelerini isteyen Çalımbay, ''Manisaspor maçının bir dönüm maçı olduğunu düşünüyorum ve bu maçta da en büyük desteğimizin taraftar olduğuna inanıyorum. Taraftarlarımız maça gelecek, bizi çok iyi destekleyecek, inşallah arkadaşlarımız da kapasitelerinin üzerine çıkarak maçtan iyi bir sonuçla ayrılacağız'' diye konuştu.
 

Trabzonspor maçını unutamıyor

Çalımbay, şanssız ve hatalı goller yediklerine dikkati çekerek, ''Benim affedemediğim tek maç, Trabzonspor maçı. Ben hiçbir futbolcumu o konuda affetmiyorum. Hele üçüncü golde kesinlikle affetmiyorum. Bir Sivasspor oyuncusu, bir profesyonel takım oyuncusu, böyle gol yemez. Gol atıyorsun, biz belki üçüncü golü bulacağız. Biz Trabzon'un üstüne gittik, ikinci yarı niye üstüne gittik, '1-0 mağlup durumdayız' diye ve gol attık, gol attık gol yedik, gol attık gol yedik. Yediğimiz gollerin hepsi de bireysel hatalar. Öyle gol yenmez, ben bunu affetmiyorum'' ifadesini kullandı.

Taraftarın takıma sahip çıkma zamanı olduğunu belirten Çalımbay, ''Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bana göre daha ligin ikinci yarısının başıdır, şu anda ligde ne düşen bellidir, ne de şampiyon bellidir. O yüzden şu anda karma karışık bir lig gidiyor, kimin kimi yeneceği belli olmayan bir lig yaşıyoruz, o yüzden her türlü sürpriz olur. Bizim ihtiyacımız puan. Puan almamız gerekiyor'' diye konuştu.

Çalımbay, iyi bir deplasman takımı olan ve son dış saha maçında Medical Park Antalyaspor'u farklı yenen Manisaspor'a karşı her türlü tedbiri alacaklarını ve sahadan iyi bir neticeyle ayrılacaklarını dile getirdi. İyi bir takım olduklarını, hangi takım olursa olsun pozisyona girdiklerini bildiren Çalımbay, ''Üzerimizdeki şanssızlığı kırıp oynadığımız futbolun karşılığını mutlaka alacağız'' dedi.

Devre arasında transfer edilen oyuncuların performansı ile ilgili görüşleri sorulan Çalımbay, ara transferde gelen oyunculara fazla yüklenmek istemediğini belirterek, ''Çünkü geç transfer yaptık'' diye yanıtladı. Kamil Grosicki'nin inişli-çıkışlı bir grafik çizmesine rağmen çok iyi bir futbolcu olduğunu, Eneramo'nun da performansının ilerleyen haftalarda yükseleceğini anlatan Çalımbay, ''Ama yüzdeye vurduğunuz zaman memnun musunuz derseniz, kesinlikle memnun değilim. Özellikle son maçlarda bazı arkadaşlarımızın performansından kesinlikle memnun değilim'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler