Borsacıların eylemi işe yaradı

Borsada görev yapan brokerların önceki gün yaptığı eylem sonuç verdi. İMKB'deki brokerların sayısını sınırlayan uygulama 1 yıl ertelendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 1 Ocak 2009'dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladığı tebliğe göre İMKB'de bir aracı kurum en fazla 3 broker tutabilecekti.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 13:05
Abone Ol google-news

Hürriyet'ten alınan habere göe; Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 1 Ocak 2009’dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladığı tebliğe göre İMKB'de bir aracı kurum en fazla 3 broker tutabilecekti. Bu tebliğin kendilerini işsiz bırakacağını düşünen brokerlar, 7 Kasım'da eylem yapmış ve borsada işlem gerçekleştirmemişti.

SPK Başkanı Turan Erol açıkladığı gelişme il de brokerlar şimdilik 1 yıl daha zaman kazanmış oldu.

 

Terminal sayısı 2 olacak

Öngörülen düzenlemeye göre, hisse senetleri piyasasında 2009 başından itibaren hisse senedi işlemleri için emirler İMKB’de seans salonundaki terminallerden değil, aracı kurumların merkezlerindeki elektronik sistemden yapılacak. Seans salonu uygulaması ortadan kaldırılırken yeni yapıda İMKB’de yer alan terminaller, sadece sorgulama, emir iyileştirme ve iptali ile özel emir girişi ve eşlemesinde kullanılacak. İMKB lokalinde bulundurulacak terminal sayısı ise 2’ye indirilecek. Böylece toplam 450 olan terminal sayısı da 200’e düşecek.

 

Broker ne iş yapar

Borsada başkası adına hisse senedi ve emtia alım satımına ilişkin konuları görüşen, malın mülkiyeti kendisine ait olmayan ve yaptığı hizmet karşılığı komisyon alan kişilere broker deniyor. Brokerlar, bir broker şirketin adına olabildiği gibi kendi adına da işlem yapabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler