Erkan Ocaklı uğurlandı

Kanser rahatsızlığı nedeniyle önceki gece Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat eden Erkan Ocaklı, bugün İstanbul'da toprağa verildi.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 15:45
Abone Ol google-news

Sanatçı Erkan Ocaklı, sevenlerinin yoğun ilgisiyle İstanbul'da toprağa verildi.
Kanser rahatsızlığı nedeniyle önceki gece Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat eden Erkan Ocaklı (59) için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde tören düzenlendi.

Tören dolayısıyla cami ve avlusunda izdiham yaşanırken, Ocaklı'yı son yolculuğuna uğurlamak için gelen sevenleri, caminin bulunduğu Kısıklı Caddesi'nin de trafiğe kapanmasına neden oldu.

Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, yaptığı konuşmada, ''Kültür hayatımızın çok önemli bir değerini kaybettik. Her insana nasip olmayacak bir törenle uğurluyoruz. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Erkan Ocaklı'nın kardeşi Mehmet Ocaklı da ''Ben ağabeyimi kaybettim ama bu insanlar da sanatçısını kaybetti. Erkan Ocaklı'yı kaybetmenin acısına dayanmak zor tabii. Böyle milyonlarca insana mal olmuş, gönüllerine taht kurmuş bir insanın bana bıraktığı soyadıyla gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Sanatçı Kamil Sönmez, ''Bugünlerde yakın arkadaşlarımızı sırayla kaybetmeye başladık. Erkan Ocaklı, 30 yıllık arkadaşım, dostum idi. Yaş olarak benden küçük, ama benim ustamdı'' dedi. Oyuncu Yavuz Karakaş, ''Şöyle bir laf vardır, 'Adam gibi adam'. Erkan Ocaklı, öyle bir insandı'' dedi. Tören sırasında, Ocaklı'nın 30 yıllık arkadaşı mahalli sanatçı Necati Selvitop Erkan Ocaklı'nın öz geçmişini okudu.

Cenaze törenine katılanlar, tabuta sarılarak ağlayan sanatçının eşi Nebahat, oğlu Acarkan ile kızı Büşra Ocaklı'ya taziyelerini iletti.

Törene, Trabzon Belediye Başkanı Mehmet Volkan Canalioğlu, Trabzon'un Maçka İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Genç, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, iş adamları İbrahim Cevahir, Mustafa Günaydın, Necmettin Yılmaz, Şadan Kalkavan, Mahmut Ekşi, sanatçılar İsmail Türüt, İbrahim Can, Adnan Yılmaz, Cengiz Kurtoğlu, Sait Uçar, Davut Güloğlu, Volkan Konak, Zeynep Başkan, Yusuf Cemal Keskin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Cenazeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Trabzonspor Kulübü, iş adamı Mehmet Ali Yılmaz ile çok sayıda kurum ve kuruluş da çelenk gönderdi.
İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Erkan Ocaklı'nın üzerine Türk Bayrağı örtülen naaşı, bir süre eller üzerinde taşındı.

Törene katılanların çiçekler attığı Ocaklı'nın naaşı, izdiham nedeniyle güçlükle konulduğu cenaze aracıyla götürüldüğü Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Portre

Trabzon Maçka'da 1949 yılında doğan Erkan Ocaklı, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Liseyi Trabzon'da bitiren Ocaklı, üniversite öğrenimi için geldiği İstanbul'da 1970 yılında ilk albümünü çıkardı.

İkinci albümü ''Eminem''le büyük beğeni toplayan Ocaklı, 40 yıllık sanat hayatı süresince 40'ın üzerinde albüm çıkarırken, 400'ün üzerinde de esere imza attı. ''Mısırı kuruttin mi'', ''Ula ula Niyazi'' gibi türkülere de imza atan Ocaklı, 6 Türk filminde oynadı.

Yönetmenlik de yapan Ocaklı, 40. sanat yılını geçen yıl Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen geceyle kutlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler