Alperon bu kez kurtulamadı

Tel Aviv'de bugün bir araçta meydana gelen patlamada ölen kişinin, İsrail'in yeraltı dünyasının en önde gelen isimlerinden Yaakov Alperon olduğu bildirildi. Alperon, 2001 yılında evine atılan bir el bombası ve 2003 yılında arabasına yerleştirilen bir bombayla düzenlenen saldırılardan kurtulmayı başarmıştı.

Yayınlanma: 17.11.2008 - 19:18
Abone Ol google-news

İsrail polisi, bugün bir araçta meydana gelen patlamada, yeraltı dünyasının en etkili ailelerinden Alperonların lideri Yaakov Alperon'un (54) öldüğünü belirtti.

Tel Aviv'de, öğle saatlerinde, kentin ana caddelerinden birinde, otobüs durağı yanında bir araç infilak etmiş, içindeki kişi tanınmaz derecede yanmıştı. Patlamada, çevrede bulunan, aralarında 13 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 3 kişi de hafif yaralanmıştı.

Polis, bir araç kiralayarak, oğlu hakkında haraç, görev başındaki polise hakaret ve tehdit suçlamasıyla açılan dava için adliyeye giden Yaakov Alperon'un aracına yerleştirilen patlayıcının, uzaktan kumandayla patlatıldığını tahmin ediyor.

 

Bu kez kurtulamadı

Alperon'un bugüne dek birçok öldürme teşebbüsünden kurtulduğu da bildirildi. 2001 yılında evine atılan bir el bombası, 2003 yılında arabasına yerleştirilen bir bombayla düzenlenen saldırılardan kurtulmayı başaran Yaakov Alperon'un oğlunun aracına da geçen yıl bir bomba yerleştirildiği, ancak polis tarafından bulunan bombanın etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Alperon'un, daha önce birçok yaralama, saldırı, şantaj ve tehdit suçlamasıyla tutuklandığı, defalarca cezaevine girip çıktığı bildiriliyor.

Alperon'a yönelik suikastın, İsrail'in son birkaç yılda gözlenen ve yeraltı suç dünyasındaki ölümlerle sonuçlanan saldırıların en sonuncusu ve en önemlisi olduğuna işaret ediliyor.

Geçen haziran ayında, yine Tel Aviv'in merkezinde, İsrail'in en tanınmış avukatlarından Yoram Haham (53) jipine konulan bir bombanın patlamasıyla hayatını kaybetmişti. Yoram Haham'ın, öldürülmesinden bir ay kadar önce, polise öldürüleceğinden korktuğunu söylediği, ancak iddiasının pek ciddiye alınmadığı da söyleniyor.

Alperon ailesinin, öteki yeraltı gruplarıyla çekiştiği, son zamanlarda aralarında yine İsrail yeraltı dünyasının önde gelenlerinden olduğu belirtilen Abergil ailesinin de bulunduğu diğer bazı ailelerle kavgaya giriştikleri belirtiliyor.

2004 yılında, Alperon'u öldürmeye teşebbüsten 4 Belarus vatandaşı hakkında dava açılmış, ancak yılın başlarında Tel Aviv Bölge Mahkemesi, Othana ailesi tarafından tetikçi olarak tutulduğu iddia edilen bu kişileri serbest bırakmış, iki kişiyi tutuklamıştı.

 

"Mücadeleyi daha da körüklyecek"

Tel Aviv Bölgesinin eski emniyet müdürü David Tzur, Alperon'un öldürülmesinin yeraltı dünyasında hasımlar arasındaki mücadeleyi daha da körükleyeceğini söyledi. Aile üyelerinin, olayı kimin yaptığını bulup çıkaracağını ve bunu karşılıksız bırakmayacağını ifade eden eski emniyet müdürüne göre, aile bu tür olaylarda doğrudan kendisi müdahil oluyor ve bunun için de ne olacağını kestirmek şimdilik güç.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler