Futbol unutuldu

Haftalar öncesine de bu haftaya da damgasını vuran, futbolseverlere “Ne oluyoruz?” dedirten futbolsuzluktu. Kazanılmış maç taraftarları mutlu ediyordu ama işin futbol kısmı en fanatik yandaşları bile bezdiriyordu.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 08:31
Abone Ol google-news

Haftanın ilk maçında Süper Ligin lideri Ankarada kazanırken, iki takım içinde üst üste yapılmış 4 pas ve organize geliştirilmiş tek bir pozisyon yoktu. Seyredenlerin keyif almadığı, temposuz, pozisyonsuz maçta 3 puanı alan Trabzonspor olsa da kaybeden futboldu.

Bir başka önemli karşılaşmada da Ankaraspor’u ağırladı F.Bahçe... Belki onlar kötünün iyisiydi cumartesi akşamı. İyi mücadele ettiler, rakiplerine topla oynayacak alan ve zaman bırakmadılar, iyi de pas yaptılar. Sonuçta da iki duran top ve 2 gol... Lig ikincisine bakıyorsunuz; ayağa pasla oynamaya çalışan bir görüntü çiziyor ama 10 pas yapıp 5 metre bile mesafe gitmiyor. İyi ve genç oyuncularına karşın yarım pozisyonları dahi yok. F.Bahçe pozisyon zenginliği üretmeyi başaramazsa sıkıntı yaşar. Çünkü duran toplara önlem alınabilir.

Başta da dedik, futbolsuzluk eziyet gibi... Bursada maç öncesi gerginlik vardı, zemin çok kötüydü. Hepsi anlaşılabilecek nedenler ama bu kadar kötü, temposuz ve gol pozisyonsuz bir oyunu seyretmeyi kimse hak etmemişti. Beşiktaş - geçen hafta da yazdık - taraftarına hep sürpriz yaşatacak takım kimliğine iyice büründü. İyi bir kadrosu ve oyuncuları var ama istikrarın olduğu söylenemeyecek bir Beşiktaş... Anlaşılan bu istikrarsızlığı aşmak ilk işi olacak Siyah - Beyazlıların.

Haftanın son maçından öyle ümitliydim ki iyi futbol, bol pozisyon ve gol seyredeceğim diye... Ama nerede? Her şeyin yani haftaların tekrarı vardı sahada. Temposuz, pozisyonsuz bir maç, sadece oynatmamaya kurgulanmış bir oyun anlayışı, top kendilerindeyken hücum etmeyi beceremeyen futbolcular ve yine bir korner golü. Arkasından biraz yaratıcılık biraz da şans kokan gol Lincolnden... 90 dakikanın özeti bu...

Sıvasspor içeride deplasmanların başarılısı Konyasporu tek golle geçip geçen haftanın kötü izlerini silerken kaçırdıklarıyla seyircisine saç baş yoldurdu.

Haftanın belki de altın değerindeki 3 puanını aldı Ankaragücü... Bu galibiyet belki de tatsızlıkların çözümü için bir başlangıç olacak. Eskişehirspor durdu, herhalde Rıza hoca önlem alacaktır. Bir başka şaşırtan da Kayserispordu. Birkaç haftadır aldığı kötü sonuçlara evinde kaybettiği 2 puanla devam etti. Çıkışı devam ediyor Antalyasporun... 1 puan altın gibi geldi. Bu kez öne geçip kaybetmedi Kocaelispor... Tam tersi 2-0 geri düştükleri maçı çevirip kazandılar ve Süper Ligdeki ilk galibiyetlerini aldılar. Denizlispor ise 2-0ı koruyamadı ve 3 gol yiyerek puansız ayrıldı İzmitten... Haftanın golsüz biter diğer maçında G.Antepspor, geçen haftanın yarasını biraz sardı gibi. Hacettepe evinde kaybettiklerini arayacak sonunda...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler