Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Karadeniz'de de etkisini sürdüren kar yağışı, Küre Dağları Milli Parkı'ndaki yaban hayvanlarını da olumsuz etkiliyor.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 08:06
Abone Ol google-news

Birçok hayvan türü için farklı yaşam ortamları sunan milli parkta özellikle don ve kar yağışının hakim olduğu kış aylarında İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yemleme çalışması yapılıyor. İl Çevre ve Orman Müdürü Ercan Yeni, 48 çeşit memeli hayvanla 95 çeşit kuş türünün yaşadığı Küre Dağları Milli Parkı'nda kuşlar için yağlı, kırık buğday ve mısır gibi yemler bırakıldığını söyledi.

Memeli hayvanlar için de köy halkından ve pazar yerlerinden temin edilen sebze artıklarını değerlendirdiklerini anlatan Yeni, şöyle konuştu:

''Milli parkta bulunan ayı, geyik, karaca, yaban domuzu, su samuru, tilki, çakal, sansar, porsuk, kokarca, tavşan, yarasa ve orman fareleri gibi en çok rastlanan memeli türlerin yanı sıra yine fazla sayıdaki atmaca, kerkenez gibi kuşlar için kar olduğu sürece yemleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Yemlemeyi, hayvanların yüksek kesimlerden alçaklara indiği geçiş yollarında yapıyoruz. Hayvanların hemen hemen tamamı yemin yanı sıra donan derelerde su ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için alçak bölgelere iniyor, çözülmüş suyla buluşuyor. Bu sayede hayvanlar yemleri de görerek ihtiyaçlarını gidermiş oluyorlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler