'Yardım isteyen ülke sayısı artıyor'

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Fon'dan yardım isteyen ülke sayısının her geçen gün artış gösterdiğini söyledi. Strauss-Kahn, dünya ekonomisini yeniden canlandırmak için 1,2 trilyon dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 11:56
Abone Ol google-news

IMF'den yardım isteyen ülke sayısının her geçen gün artış gösterdiğini ifade eden IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Libya'da yaptığı açıklamada, küresel krizle mücadele konusunda mali destek isteyen ülkelerin sayısı artarken, kendilerinin de ilave kaynağa ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Daha önce 100 milyar dolarlık ilave kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirten Strauss-Kahn, bugün de, yeni ilave kaynağın, bazı büyük merkez bankaları tarafından sağlanacağını vurguladı.

'Dünya'nın 1,2 trilyona ihtiyacı var

IMF Başkanı, dünya ekonomisini yeniden canlandırmak için 1,2 trilyon dolara ihtiyaç olduğunu söyledi. Kahn, ülkelerin, Gayri Safi Yurtiçi Hasılaları'nın yüzde 2'sini ayırmaları halinde, 1,2 trilyon dolarlık tasarrufun sağlanabileceğini ve bu paranın, krizin üstesinden gelerek ekonomik canlanmada kullanılabileceğini söyledi. Dominique Strauss-Kahn, Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz indirimlerine devam etmesi görüşünde olduğunu da vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler