Barzani'den İtalyan şirketlere çağrı

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, doğal gaz boru hattı inşası için İtalyan şirketlerini, bölgede yatırım yapmaya ve işbirliğine çağırdı.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 17:04
Abone Ol google-news

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani'nin İtalyan şirketlere yaptığı çağrı, geçtiğimiz günlerde Irak'ta temaslarda bulunan İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Yardımcısı Adolfo Urso tarafından açıklandı.

Urso, Roma'da Federexport'un yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Irak'taki temasları hakkında da bilgi verdi.

Urso, Barzani'nin, Rusya ve Cezayir'den gelen doğal gaza alternatif olarak Irak doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletmek üzere bir boru hattı inşası için İtalyan şirketleriyle ortaklıktan memnuniyet duyacaklarını belirttiğini açıkladı.

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Yardımcısı Urso, “Ancak, bunun gerçekleşebilmesi iki faktöre bağlı: Birincisi, ilgili proje Irak'ın diğer bölgelerini de kapsamalı. Çünkü finansal açıdan ancak bu durumda desteklenebilir. İkincisi de, doğal gaz boru hattının geçeceği Türkiye'yle ilişkiler daha iyi ve yoğun hale getirilmelidir. Bu nedenledir ki Barzani, son aylarda Kürt-Türk ilişkilerindeki iyileşmenin, her iki tarafın da yararına olan projeye jeopolitik bir zemin hazırlamayı amaçladığını da kaydetti" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler