Berlusconi, AC Milan'daki 25. yılını kutladı

İtalya Başbakanı ve Serie A takımlarından AC Milan'ın patronu Silvio Berlusconi, kırmızı-siyahlı kulübün başında çeyrek asırı tamamladı.

Yayınlanma: 14.03.2011 - 08:52
Abone Ol google-news

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'ın 1986 yılından bu yana sahibi olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'daki Manzoni Tiyatrosu'nda spor ve siyaset dünyasından 700 davetlinin katıldığı gecede, kırmızı-siyahlı kulüpteki 25. yılını kutladı. Berlusconi gecede, AC Milan'ın bu sezonki son durumundan geçmişte kazandığı zaferleri değerlendirdi. 74 yaşındaki Berlusconi'nin kutlama yaptığı günde (dün) takımı, sahasında Bari ile berabere kalarak önemli bir fırsat tepmesinin yanı sıra öncesinde de Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne havlu atarak, büyük patrona zaferden çok hüzün verdi.

AC Milan'ın sahibi söze takımının son oynadığı Bari maçına değinerek giriş yaptı. Sadece ikinci yarıyı izleyebildiğini belirten Berlusconi, ''Çok şanssızdık. Belki hakemin vermiş olduğu kararlardan yakınabiliriz ama futbol bunlarla güzel. Zaten daha önce de bunları polemik konusu yapmadım. Yine de ne haftaydı! Hem Bari ile sahamızda berabere kaldık hem de İbrahimovic kırmızı kart gördü'' dedi.
 

Allegri'ye övgü

Teknik direktör Massimiliano Allegri yönetimindeki takımın değeri konusunda bir şüphesi olmadığını ifade eden patron, ''Bana öyle geliyor ki, Milan şu anda farklı bir oluşumun içerisinde. Bu takımın birbirine kaynaşması, birbirini anlaması için zamana ihtiyaç var. Bununla birlikte şu anda lideriz. Avrupa'da sadece bir maçta hata yaptık. Büyük zaferlere ulaşma imkanımız var'' diye konuştu.

Berlusconi, Allegri'nin AC Milan'a uyum sağladığını, oyuncularla ve basınla iyi ilişkilere sahip olmasının kendisiyle geleceği düşünebileceklerini de ifade ederek, 43 yaşındaki teknik adamla uzun yıllar çalışabileceklerinin sinyalini verdi.
 

İbrhimovic'e destek

Hafta arasında Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne veda eden AC Milan'da, daha önce hiç Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıramayan İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic için yapılan 'Avrupa sendromu yaşadığı' yorumlarına katılmadığını dile getiren Silvio Berlusconi, ''Ligde gösterdiği performans dışında söylüyorum. O büyük bir oyuncu. Her zaman kazanamazsınız. Her zaman en iyi de olamazsınız. İbrahimovic her şeyini vererek, büyük bir oyuncu oldu. Bu konuda kimsenin şüphesi yok'' ifadelerini kullandı.
 

Hedefi Kaka

Kırmızı-siyahlı takımın sahibi, daha önce AC Milan forması giymiş iki Brezilyalı yıldız için de şu yorumları yaptı: ''Ronaldinho gittiği için halen üzgünüm. İmkan olursa Kaka'yı seve seve yeniden alırız. Kapımız ona her zaman açık. O büyük bir oyuncu.''
 

En güzel anısı

Silvio Berlusconi, gecede AC Milan ile geçirdiği 25 yıldaki en unutamadığı anısını da açıkladı. Berlusconi, takımının 1989 yılındaki Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona'daki Nou Camp Stadı'nda, Rumen takımı Steua Bükreş'i 4-0'lık skorla geçerek kupaya uzanmasının, kendisinin AC Milan ile kazandığı ilk büyük zafer olması sebebiyle en güzel anısı olduğunu belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler