Egzersizde enerji için

Egzersiz kendi arasında bölümlere ayrılır: Dayanıklılık, kuvvet, çabuk kuvvet, maksimal kuvvet vb. Bu egzersizlerin şiddetti, zamanları ve dinlenme süreleri kişiye göre özel olarak belirlenir. Ancak egzersiz yaparken enerji rezervlerinizin dolgunluk oranı çok önemli. Çünkü enerji rezervleri de kendi arasında karbonhidratlar, yağlar ve proteinler olmak üzere 3'e ayrılıyor.

Yayınlanma: 18.11.2008 - 18:44
Abone Ol google-news

Egzersizin başında karbonhidratların tüketimi fazla olurken, süre uzadıkça yağlar ve daha sonra proteinlerin yıkımı artıyor. Karbonhidratlar egzersiz sırasında hem aerobik (oksijenli) hem de anaerobik (oksijensiz) ortamda yıkıma uğrayabilir. Bu nedenle kısa süreli ve yüksek şiddetli egzersizlerin enerji kaynağı karbonhidratlardır.

Karbonhidrat deponuz boşalırsa antrenman yapabilirlik süreniz ve antrenman kaliteniz düşebilir. Bu nedenle egzersiz öncesi karbonhidrat rezervlerinin doldurulmuş olmasına önem verin. Çünkü vücutta karbonhidrat deposu diğerlerine göre azdır. Spor yapan kişiler için karbonhidrat rezervleri çok önemlidir. Ancak karbonhidrat ağırlıklı beslenip egzersiz yapmazsanız aldığınız karbonhidratlar yağ dokuda depolanabilir. Karbonhidrattan zengin beslenirken egzersiz yapmayı ihmal etmeyin... Bu hafta uygulayacağımız egzersiz hareketi vücudumuzun alt ve üst ekstremitesine yönelik olacak. Bu hareket sırasında dominant (baskın) olan kas grubu M.Latismus Dorsi (kanat), M.Teres Major - M.Teres Minor (sırt) ve M.Hamstring (arka bacak) olacaktır. İlk olarak elinizi başınızın üzerinden sağ tarafınıza uzatın ve karşı ayağınızı kavrayın. Diğer kolunuz vücudunuza bitişik şekilde önünüzde olsun. Sırt ve bacaklar için çok önemli olan egzersizi 15-20 saniye yapın. Daha sonra aynı hareketi sol tarafınıza da uygulayın. Spor dolu günler...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler