Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılan üçlü toplantıya Kuzey Iraklı eski bakan Sincari'nin katılmasını "İstenmeyen adam masada" başlığıyla, manşetten gördü. Birgün gazetesi ise Başbakan Erdoğan'ın " en az üç çocuk yapın" sözüne atıfta bulunarak, "Üç çocuğu yap, birini sokoğa at" başlığıyla Türkiye'deki çocukların içinde bulunduğu koşulları çarpıcı rakamlarla yazdı.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 08:39
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

İstenmeyen adam masada

Terör örgütü ile mücadele için Türkiye, Irak ve ABD’nin arasında kurulan üçlü komisyon toplantısında yeni bir komite oluşturma kararı alındı. Toplantıya Türkiye adına İçişleri Bakanı Atalay’ın başkanlığındaki heyet katılırken, Irak heyetinde K. Iraklı eski bakan, Barzani’nin eski istihbarat şefi Sincari de yer aldı.

 

HÜRRİYET

Büyükşehir Savaşı

Yaklaşan yerel seçimler İstanbul ve Ankara'da yardım kampanyalarına hız verdi. Ankara'da belediye, İstanbul'da vilayete ait TIR'lar tonlarca kömürü evlere götürüyor.

 

MİLLİYET

Yasayla tarih yazmayın

Fransa'da "Ermeni soykırımının inkârına ceza öngören" yasayı inceleyen Parlamento Komisyonu "Tarihle ilgili yasa çıkarmayın" tavsiyesinde bulundu. Bu gelişmeyle Senato'nun yasayı onaylama ihtimali azaldı.

 

RADİKAL

Kriz Zapsu'yu da teğet geçmemiş

Cüneyd Zapsu'nun kardeşi Aziz Zapsu, marketine mal sağlayanlara mektup yazdı: Krizin boyutları tahmini aştı. Geçikmiş borçları daha da geciktereceğiz.

 

AKŞAM

Tombala Vekil İşine Baksın

Çarşaflı ve türbanlı kadınları CHP'li yapan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, parti içi tepkilere sert çıktı: Tombaladan vekil olanlar 'taban rahatsız' diyemez...

 

POSTA

Kablo ile gitti yatakla geldi

Van'da otomobil çarpması sonucu iki ayağı kırılan sokak köpeğini, çöpçüler boynuna kablo bağlayıp yerlerde sürükledikten sonra çöp kamyonuna atıp götürmüştü. Yaralı köpeğe belediyenin uyguladığı bu işkence başta POSTA olmak üzere gazete ve TV'lere yansıyınca, yurdun dört bir yanından tepki yağdı. Çöpçülerintedavi ettirmeden tekrar sokağ aattığı köpeği belediye her yerde aramaya başladı.

 

VATAN

Fıkralı uyarı

İş dünyası küresel krizden etkilenmeye başlayan Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durumu fıkralarla anlatıp, hükümetten acil çözüm istedi.

 

BİRGÜN

Üç çocuğu yap, birini sokoğa at

Devlet Bakanı Çubukçu, yaklaşık 20 bin çocuğun sokakta çalıştığını açıkladı. Çocuk bayramı kutlayan tek ülke Türkiye'de sokak çocuklarının sayısı her geçen gün artıyor.

 

SABAH

Bizim çarşaf masumane

Baykal, CHP'ye katılan örtülü kadınlar için "O çarşaflar farklı. Masumane örtünmüşler" dedi.


TERCÜMAN

Masadaki utanç

Türkiye'yi Bakan Atalay'ın temsil ettiği Bağdat'taki zirvede masaya daha önce veto edilen Kerim Sincari de oturdu. Sincari için "Türkiye'ye gelmesin" diye nota verilmişti.

 

YENİ ŞAFAK

Bu faizle hep birlikte batarız

Bankaların zor durumdaki firmalardan kredileri geri çağırıp yüzde 40-50'lere varan oranlarda faiz istemesi krizi körüklüyor. Şirket sahipleri 'Tefeci mantığıyla hareket edilirse hep birlikte batarız' uyarısında bulundu.

 

ZAMAN

Ergenekon'u öven hâkimden Kerinçsiz'e: Bir emriniz var mı?

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya, Ergenekon tartışmalarının odağına yerleşti. 'Ergenekon'un çöküşü' kitabıyla ilgili davanın gerekçeli kararında örgütü aklayıcı ifadeler kullanan Yalçınkaya'nın, sanık Kemal Kerinçsiz'le bağlantısı ortaya çıktı. Telefonda avukat Kerinçsiz'in 'Hakkıcığım' diye hitap ettiği hakim "Bir emriniz var mı?" karşılığını veriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler