Üzmez davasında şok gelişme

Yazar Hüseyin Üzmez'in yargılandığı davanın ilk duruşmasına mağdur çocuğun avukatı olarak katılan Alperen Akdemir'in İstanbul Barosu'ndaki kaydının haziran ayında silindiği, bu yüzden avukatlık yapmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle Akdemir hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 11:18
Abone Ol google-news

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasına mağdur çocuk B.Ç'nin avukatı olarak katılan Alperen Akdemir'in, İstanbul Barosu'ndaki kaydının haziran ayında silindiği, bu nedenle avukatlık yapmasının mümkün olmadığı bildirildi. Akdemir hakkında yasal işlem başlatan yetkililer, Türkiye Barolar Birliği ve Bursa Barosu'ndan bu kişinin kaydının bulunup bulunmadığının kendilerine bildirilmesini isteyeceklerini söyledi.

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Akdemir'in daha önce baroya kayıtlı olduğunu, ancak konut ve büro adresini değiştirdiği için kendisine tebligat yapılamaması nedeniyle 26 Haziran 2008 tarihi itibarıyla kaydının silindiğini belirtti.

Bu işlemin Avukatlık Yasası'nın 72/c maddesine göre yapıldığını, kararın baroda kayıtlı adreslerinde bulunamayan Akdemir'e 14 Temmuz 2008 tarihinde ''İlanen'' tebliğ edildiğini dile getiren Aydın, barodaki adreslerinden 5-6 yıl önce ayrıldığı belirlenen Akdemir hakkında geçen yıl da aynı nedenle yasal işlem yapıldığını vurguladı.

 



 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler