Uras: " CHP çarşafa dolandı"

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, “CHP’nin çarşaf açılımını”, “CHP çarşafa dolandı” diyerek değerlendirdi. Uras, yerel seçimlerde “AKP’ye karşı sol aday” çıkarma alternatifi doğrultusunda CHP’ye destek vermeyeceklerini belirtti.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 13:19
Abone Ol google-news

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, TBMM’de, İstanbul Valiliği tarafından kapatma davası açılan bir gurup üniversite öğrencisinin temsil ettiği Genç-Sen Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Öğrencilerin “Parasız Eğitim” ile ilgili taleplerini ve sorunlarını dinleyen Uras, ülkenin genç kesime olan inancını umudunu yitirmemesi gerektiğini belirterek, “Gençler ülke sorunlarıyla ilgilenmiyor” düşüncelerine de katılmadığını söyledi. Genç-Sen’i kapatmak isteyen İstanbul valiliği’ni de eleştiren Uras, “Biz yasaklara karşıyız. Demirel yasağına da Erdoğan yasağına da karşı olduk” dedi. Uras, bir gazetecinin, “CHP’nin çarşaf açılımı”nı hatırlatması üzerine, “CHP’nin çarşafa dolandığını düşünüyorum” diyerek değerlendirdi.

 

"CHP’yi sol parti olarak görmüyorum"

“Yerel seçimlerde CHP’ye destek verecek misiniz?” şeklindeki bir soruya Uras şöyle yanıt verdi:
“Tam tersi AKP ve CHP’ye karşı 3. seçimden yanayız. CHP’yi de bu anlamda sol parti olarak görmüyorum. CHP’nin otobüsü üzerinden siyasetin şekilleneceğini düşünmüyorum. Bu seçim, Deniz Baykal’ın katıldığı son seçim olacak. Biz merkezden adayın atanmasını gayri ahlaki buluyoruz. Biz soldan ortak adayı destekleyeceğiz. Genel merkezin değil bölgenin istediği adayı destekleyeceğiz bunu da Türkiye modeli haline getireceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler