KESK ve DİSK'e SHP'den destek

KESK ve DİSK’in ortaklaşa gerçekleştireceği 29 Kasım mitingine SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, parti olarak destek vereceklerini söyledi. EMEP Genel Başkanı Tüzel de, “Miting dikkat çekici bir eylem olacak. EMEP olarak bu mücadelede varız” dedi.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 14:37
Abone Ol google-news

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, “Umarım iktisadi ve siyasi söylemlerin öne çıktığı bir miting olur” dedi. KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK ve DİSK'in çağrısıyla 29 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek olan "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"ne destek istemek için SHP Genel merkezini ziyaret etti. Evren, dünyayı etkileyen ekonomik krizin etkilerinin Türkiye’de de hissedilmeye başlandığını söyleyerek, hükümetin sermaye çevrelerini desteklediğini, işçiyi, emekliyi, dar gelirliyi düşünmediğini ifade etti. Evren, seslerini hükümete duyurmak için yapacakları bu mitinge, Karayalçın’ın destek vermesini istedi.


Karayalçın'ın değerlendirmesi

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, siyasi içerikli pek çok miting yapıldığını belirterek, bu mitingin, iktisadi ve toplumsal talepleri öne çıkaracak bir miting olması açısından önem taşıdığını kaydetti. Türkiye’nin gelir dağılımındaki çarpıklığın önüne geçebilecek, istihdam duyarlılığı yüksek yeni bir iktisat siyaseti devreye sokması gerektiğinin altını çizen Karayalçın, şöyle konuştu: “Türkiye’nin IMF ile karar aşamasında olduğu bir ortamda bu miting Türkiye ve Ankara için son derece önemli bir mitingdir. İktisadi bunalım Türkiye’de reel kesimi etkilemeye başladı ve işçi çıkarılmaları başladı. Ankara’nın önemli sitelerinde, imalat yerlerinde esnaf ve küçük işletmeci çok zor durumda. Böyle bir ortamda her aşamada sizlere destek vermeye hazırız. Umarım bu miting halkın sesini duyurabileceği geniş katılımlı bir miting olur.”


EMEP de destek veriyor

KESK Genel Başkanı Evren, SHP ziyaretinden önce de, Emek Partisi’ni (EMEP) ziyaret ederek, düzenleyeceği sözkonusu miting için EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel’den destek istedi. EMEP Genel Başkanı Tüzel de, “Miting dikkat çekici bir eylem olacak. EMEP olarak bu mücadelede varız” dedi. KESK Başkanı Evren, miting'e destek amacıyla bugün DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i de DSP Genel Merkezi'nde ziyaret edip destek isteyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler