Bugün Dünya Felsefe Günü

Dünya Felsefe Günü bu yıl Palermo'da, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 60. yılıyla birlikte kutlanıyor. Palermo'da bulunan Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) Başkanı Ioanna Kuçuradi herkesin Dünya Felsefe Günü'nü kutladı. Dünya Felsefe Günü etkinlikleri İstanbul'da da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde yapıldı.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

Dünya Felsefe Günü bu yıl Palermo'da, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 60. yılıyla birlikte kutlanıyor. Palermo'da bulunan Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) Başkanı Ioanna Kuçuradi; "Bildirgenin 60. yılı kutlamalarının mottosu 'hepimiz için onur ve adalet'tir. Bunlar, ancak felsefeyle içeriğini görebileceğimiz iki kavram ve taleptir. Bildirgenin, 2008 Dünya Felsefe Günü kutlamalarının merkezine alınması bizler için özellikle sevindiricidir. Felsefe Gününüzü kutlar; insan onurunun ne olduğunu çevrenizdekilere anlatmada ve görülebilmesini sağlamada sizlere başarılar dilerim" mesajıyla günü kutladı.

Dünya Felsefe Günü etkinlikleri İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde saat 10.00'da başladı. TFK Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı Nuran Direk'in "Popüler Kültür ve Son İnsan" başlıklı açılış konuşmasından sonra, Bilgi Üniversitesi'nden Doç Dr. Ferda Keskin, "Popüler Kültür ve Gündelik Hayat" başlıklı bir giriş yaparak sözü gençlere bıraktı.

Ümraniye Anadolu Lisesi, Hisar Eğitim Vakfı Okulları, Darüşşafaka Lisesi, VKV Özel Koç Lisesi, Türk Eğitim Vakfı Türkeş İnanç Özel Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi ve BJK Koleji felsefe kulüplerinin genç felsefecileri "popüler kültür kavram ve sorunlarına giriş" ve "küreselleşen dünyada-tüketim-medya-kimlik-sanat ve bilim bağlamlarında popüler kültür" konularını irdelediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler